Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Quiz

Welke Ajacieden maakten in 2002/2003 minuten tegen AS Roma?

Ajax begon de maand van de waarheid met een 1-2-zege op 't Fean. Die hobbel is genomen, maar een dubbele hobbel die AS Roma heet, staat vervolgens op het menu. Smakelijk gerecht wel, hoor! Eentje om een quizje over te maken. Laat dat nou precies zijn wat we zojuist hebben gedaan. Spelen maar!

06 april 2021 - 14:17
Roma Quiz 1200
De toen 31-jarige Litmanen in actie tegen AS Roma. © Pro Shots

We herinneren ons allemaal de al zo veel besproken pegel van Andy van der Meijde in Stadio Olimpico. Hij schoot op die 19e maart in 2003 al pijlsnel uit zijn slof. Nou ja, die beelden ken je. Of misschien ben je pas veel later geboren. Dan kunnen we ons voorstellen dat je 'geen actieve herinnering' hebt aan de 1-1 van destijds.

Als dat laatste zo is, dan kan onderstaand quizje wel eens heel lastig zijn. Ondoenlijk zelfs. Maar mocht je het tweeluik uit seizoen 2002/2003 nog wel helder op het netvlies hebben, dan dagen we je uit om hieronder alle Ajacieden in te kloppen die over de twee duels met AS Roma binnen de lijnen verschenen. Dus zowel basisspelers als invallers!

Van der Meijde krijg je dus al cadeau en Jari Litmanen ook. We zien de Finse middenvelder immers niet voor niks op het fraaie prentje hierboven. Hij wist in het thuisduel tot scoren te komen. Mede zijn treffer zorgde toen voor een 2-1-zege.

Het Champions League-seizoen van Ajax, met Ronald Koeman als coach, was er eentje om van te genieten. Maar goed, als we daar nu te veel op teruggrijpen, dan geven we al te veel prijs. En we rollen nu juist de bal jouw hoek in om onderstaand vraagstuk op te lossen. Je hebt zes minuutjes de tijd. Succes!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >