Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag: ‘Supporters hebben recht op een feestje, na een jaar thuis zitten’

De persconferentie na afloop van Ajax - AZ (2-0) was er eentje met supportersgezang en vuurwerk op de achtergrond. Het kampioensfeest was al lekker op gang, toen Erik ten Hag met een glimlach de media te woord stond. Ook hij genoot van de blijheid voor, tijdens en na de wedstrijd.

26 april 2021 - 08:36
Ten Hag Ajaaz 1200
De trainer laat zich toezingen door de verzamelde supporters. © AFC Ajax

“Je fleurt direct op door de aanwezigheid van supporters, al vanaf het moment dat je bij het stadion aankomt,” gaf de trainer antwoord op de vraag wat het hem deed weer publiek te zien in de Johan Cruijff Arena.

“Hier doe je voor als speler. Dit is waarom je bent gaan voetballen. Voor de supporters. Het was mooi dat de wisselwerking tussen spelers en fans vandaag terug was. De mensen gaven vandaag zo’n mooie beleving en entourage.”

Daar was geen woord aan gelogen, want de 7.500 seizoenkaarthouders klonken bij vlagen als een blok van 50.000 supporters. Het was echt genieten. Ten Hag werd overigens nog welverdiend toegezongen, toen hij zijn gezicht liet zien vanaf de omloop van het stadion.

De supporters die zich beneden hadden verzameld, zongen uit volle borst: “Erik bedankt, Erik bedankt, Erik, Erik, Erik bedankt!” De trainer oogt vaak kalm, maar onbewogen zal het hem niet hebben gelaten. “De supporters hebben recht op een feestje, na een jaar lang thuis te hebben gezeten. Het is voor ons ook schitterend dat we onze fans weer hebben kunnen laten juichen. De mensen op de tribune hebben een stimulerend effect op het voetbal.”

“Blij, maar niet uitzinnig,” antwoordde Ten Hag op de vraag van Ajax Life over de sfeer in de kleedkamer. “Natuurlijk weten we dat er met deze zege op AZ nog een kleine stap nodig is. Het doelsaldo is zodanig dat we er zo goed als zijn. Dat geeft blijdschap, zeker na maanden waar spelers om de drie dagen moesten leveren. Maar blijdschap dus, nog geen euforie. Dat komt volgende week.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >