Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Fotoverslag

Supporters stelen officieel de show in blijmakend fotoverslag van Ajax - AZ!

Als je veel spelers verwacht te zien in dit fotoverslag van Ajax - AZ, dan kom je wellicht wat bedrogen uit. Natuurlijk spelen de voetballers hun rol tussen de plaatjes, maar in dit verslag stelen vooral de supporters de show. Mocht je een traantje wegpinken, dan vertellen we het niet door, hoor! Wat hebben we deze taferelen gemist zeg... Kijk en geniet.

26 april 2021 - 06:31
Fotoverslag Ajaaz 1200
Klaassen verdubbelt de score en zorgt voor mooie taferelen. © Pro Shots

Al ruim voor de wedstrijd verzamelden plukken supporters zich rondom het stadion. Wit-rood-wit is veelal de dresscode. Eindelijk weer je Ajaxkloffie uit de kast pakken. Wat moet dat goed hebben gevoeld! De lokale buurtsupers waren ongetwijfeld ook tevreden, want de tasjes met blikjes bier werden goed aangenomen.

Het zal je niet verbazen dat we daarom in dit fotoverslag kiezen voor het in beeld brengen van supporters. “Daar hebben de fans recht op, na een jaar thuis te hebben gezeten,” zou Erik ten Hag hebben gezegd. Sterker nog, dat zei hij na afloop ook.

Eenmaal in het stadion klonken de 7.500 seizoenkaarthouders soms als een blok van 50.000 supporters. Het ging bij vlagen heerlijk hard en de echte pure supportersgeluiden maakten emotioneel. Hier en daar zagen we wat traantjes worden weggepinkt. Ondergetekende had ook effe last van een stofje in zijn oog, zeg maar.

En AZ? Dat werd met 2-0 verslagen, door twee treffers van Davy Klaassen. De teruggekeerde Ajacied houdt wel van een feestje. Na het verdubbelen van de score vloog hij over de boarding voor een run langs de supporters. Volop vellenkip. Eh, kippenvel. 

Weet je, we gaan niet te lang praten. Ga lekker foto's kijken. Onze fotograaf De Brouwer heeft zijn best gedaan en de mooiste platen hebben we hieronder voor je uitgeserveerd. Kijk en geniet.

En als je klaar bent, stem je dan nog op jouw Ajacied van de Wedstrijd?

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >