Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Scherpen schuldbewust: ‘Ik kan wel door de grond zakken’

Er zijn vandaag ongetwijfeld flink wat Ajacieden wakker geworden met een kater, maar we gokken zomaar dat ook Kjell Scherpen geen fijne nacht heeft gehad. De keeper ging tegen AS Roma behoorlijk in de fout en droeg daarmee bij aan de onnodige 1-2-nederlaag.

09 april 2021 - 10:08
Scherpenblunder800
Hier weet Scherpen al dat het goed mis is... © Pro Shots

Laten we vooropstellen dat niet alle schuld bij Scherpen ligt. Dat is echt veel te makkelijk gedacht. Natuurlijk moest de jonge doelman die vrije trap van Lorenzo Pellegrini gewoon klemmen, maar Ajax liet voorin ook flink wat mogelijkheden liggen. En precies die combinatie zorgde uiteindelijk voor de pijnlijke nederlaag. 

Desondanks baalt Scherpen flink van zijn grabbelmoment. De boomlange goalie stond zoals altijd redelijk nuchter voor de camera van ESPN, maar vanbinnen was de keeper bloedchagrijnig. “Ik kan wel met m’n hoofd door de grond zakken. Het is kut, maar we moeten door.”

En dat terwijl Scherpen niet eens zo onaardig aan de wedstrijd begon. De doelman tikte een schot van Bryan Cristante fraai uit de bovenhoek en leverde een goede crosspass af bij Neres. “Dan denk je dat je er lekker inzit. Het eerste uur was goed, maar daarna ging het fout. Dan wordt dat eerste goede uur al snel vergeten.”

Na inderdaad een uurtje spelen sloeg het noodlot voor Scherpen toe. Pellegrini legde aan voor de vrije trap en zijn schot leek houdbaar, maar na gegrabbel van de keeper viel de bal toch in het doel. Wat er precies misging bij dat moment? “Ik ging te vroeg naar die hoek, waardoor ik mijn lichaam niet meer goed achter de bal had.”

Na de gelijkmaker van AS Roma gingen de bezoekers er weer in geloven, om vervolgens vlak voor tijd met de overwinning aan de haal te gaan. “Het is een ongelukkig moment in de wedstrijd. We konden op 2-0 komen, maar dat gebeurt niet. Dan moet je alsnog zorgen dat je het achterin dichthoudt en dat hebben we niet gedaan.”

Ondanks dat echt niet alle schuld bij Scherpen ligt, is de doelman zich wel schuldbewust. Op dit podium een fout maken doet extra veel pijn. “Het is natuurlijk wel een belangrijk moment, in de kwartfinale van de Europa League. We wilden een goed resultaat neerzetten en dat is mede dankzij mij niet gelukt. Dus dat trek ik me wel aan.”

Maar goed, wat is gebeurd kan niet meer worden teruggedraaid. Scherpen hoopt dan ook dat hij zijn fout tijdens de return goed weet te maken. Een wereldpot keepen in Rome, doorgaan naar de halve finale en dan is zijn blunder zo weer vergeten. “Dan ziet de wereld er weer heel anders uit,” besluit Scherpen.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >