Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Oh nee, of ja… de situatie rond Onana

Achter de schermen bij de kersverse KNVB-bekerwinnaar wordt door Marc Overmars hard gewerkt aan de nabije toekomst van de selectie. Met keeper Andre Onana wordt stevig onderhandeld. De status wisselt ongeveer per dag.

19 april 2021 - 11:10
Onana1200
Kamp-Onana wil het vooral rustig aan doen. © AFC Ajax

Een nieuwe traditie: Overmars staat de zendgemachtigde te woord bij een belangrijk Ajaxduel, zoals zondag voorafgaand aan de bekerfinale in De Kuip. Vaak met een bekertje koffie. Deze keer werd de situatie rond Onana besproken. “De stand van zaken is dat we er niet uitkomen. Dat betekent dat we gestopt zijn met onderhandelen.”

Bij ESPN stak Overmars in het stadion zijn teleurstelling niet onder de tijdelijke en fraaie wit-rood-witte stoeltjes of banken. Onana’s contract loopt juli 2022 af en dat betekent misschien een transfervrij vertrek. “Dat zou kunnen,” weet Overmars. “Maar misschien probeert hij in juli al een transfer te maken. Het is jammer dat we er niet uitkomen.”

Wat blijkt een dag na de finale: zaakwaarnemer Albert Botines vertelt ijverige journalisten van De Telegraaf dat er best mogelijkheden zijn voor verlenging van het contract. “Er zijn wat verschillen van mening, geen grote. Marc doet het goed. Wij zijn bereid verder te praten. En als dat niet gebeurt, zien we wel waar de toekomst van Andre ligt.”

Volgens Botines voeren de eindverantwoordelijken bij Ajax de druk op om snel tot een besluit te komen. “Marc begrijpt de situatie, maar de raad van commissarissen pusht om snel een deal te sluiten. De rvc wil dat binnen één dag.”

Dus met Marc is alles koek en ei in het kamp-Onana, alleen is er nog geen handtekening. De contractduur (tot eind 2023 of 2024) staat ook nog ter discussie en het zal om geld gaan, zoals altijd.

De goalie probeert zijn conditie en keeperskwaliteiten op peil te houden, na zijn schorsing in verband met het overtreden van de dopingregels in februari dit jaar. Als de straf blijft staan, is Onana – mits fit – in het voorjaar van 2022 weer inzetbaar voor Ajax.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >