Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Mazraoui krijgt groen licht voor hervatten van training na complexe oogblessure

Je zou het in dit drukke wedstrijdschema bijna vergeten, maar Ajax moet het al een flinke tijd stellen zonder Noussair Mazraoui. De rechtsback kampte lang met een complexe oogblessure, maar heeft inmiddels groen licht gekregen om de training weer te hervatten.

05 april 2021 - 12:06
Noustraintweer800
Er werd geen enkel risico genomen met Mazraoui. © AFC Ajax

Mazraoui moest uit bij Heracles (0-2) vroegtijdig van het veld nadat hij een bal op zijn oog had gekregen. Op het eerste gezicht leek er niet zo gek veel aan de hand. Waarschijnlijk iets met zijn lens, of een beetje duizeligheid door de impact. Maar na Heracles-uit zagen we Mazraoui opeens niet meer terug…   

Het was lange tijd nogal vaag wat de rechtsback precies mankeerde, maar stukje bij beetje kwam er steeds meer informatie naar buiten. Achteraf bleek Mazraoui te kampen met een nogal complexe oogblessure, wat het zicht van 'Nous' beperkte. Mazraoui kon nog wel zien, maar bij inspanning verslechterde zijn zicht weer.

Er werd daarom geen enkel risico genomen met de rechtsback, maar er gloort inmiddels licht in de duisternis. “Mazraoui heeft groen licht gehad en is weer in training,” zo vertelde Erik ten Hag na afloop van Heerenveen-uit (1-2). “Hij heeft de afgelopen week stappen op het veld gezet en dat gaan we deze week uitbreiden.”

Het hervatten van de groepstraining is nog een stap te ver voor Mazraoui. “Maar we hopen dat hij snel weer bij het team kan aansluiten,” aldus de trainer, die overigens aangeeft dat de exacte aard en ernst van de blessure van Maarten Stekelenburg nog niet duidelijk is.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €5,-* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >