Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Fotoverslag

Vredesduif Schöne vermaakt zich prima in ons fotoverslag van Heerenveen - Ajax

Het duel tussen sc Heerenveen en Ajax (1-2) gaat niet de boeken in als eentje waar we aan het eind van de rit zeggen: 'Pfoe, weet je nog, toen in Friesland?' Nee, zeker niet. Toch leek vooral Lasse Schöne het prima naar zijn zin te hebben tegen zijn oud-ploegmaten!

05 april 2021 - 10:12
1200 Heeaja
Tadic is boos, maar vriend Schöne treedt op als vredesduif. © Pro Shots

We zagen de Ajacied, want dat is Schöne gewoon, er lustig op los kletsen met zijn oude ploegmakkers. Tussen de bedrijven door, op momenten dat het even kon. Het blijft maf om Schöne binnen Nederland in een ander shirt te zien. Gek genoeg voelt dat bij Siem de Jong toch net even anders. Waar dat precies aan ligt? Geen idee.

Helemaal ongemakkelijk was het om de Deen te zien aanleggen voor een vrije trap, tegen Ajax... Vlak voor tijd ook, bij een 1-2-stand. De afstand tot het doel was te vergelijken met dat ene thuisduel met Feyenoord. Je weet wel, toen Schöne de Johan Cruijff Arena direct in extase bracht. Nu vloog de bal naast.

Gelukkig maar, want we weten waar de Deen toe in staat is. Mooi was ook hoe hij een poging deed de Nobelprijs voor de vrede te bemachtigen. Dusan Tadic kreeg wat verwensingen en duwtjes van Jan Paul van Hecke en wilde daar wel op ingaan. Op bovenstaand prentje is mooi te zien hoe vredesduif Schöne zijn oud-aanvoerder maant dat vooral niet te doen.

Ajax ploeterde in het Abe Lenstra Stadion, terwijl Schöne het prima naar zijn zin leek te hebben. Handjes, gesprekjes, armen om elkaar heen. Allemaal dikke prima. En Ajax de punten. Ook helemaal dikke prima.

De foto’s hieronder zijn van Pro Shots. Als je klaar bent met plaatjes kijken, breng je dan nog even je stem uit op jouw Ajacied van de Wedstrijd? Dank!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >