Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Klaassen: ‘Voelt als onrecht, maar we moeten vooral in de spiegel kijken’

Davy Klaassen vond het na het heenduel met AS Roma al onbegrijpelijk dat Ajax met 1-2 had verloren, maar de 1-1 in Rome kon hij ook maar moeilijk accepteren. Het voelt als een onterechte uitschakeling, maar de middenvelder is reëel genoeg om te weten dat Ajax het vooral aan zichzelf heeft te wijten.

16 april 2021 - 08:10
Klaassen Romaja 1200
Zo mooi als Klaassen juicht, zo 'mooi' kan hij ook balen. © Pro Shots

Persoonlijke fouten, het niet meedogenloos zijn voor het doel van de tegenstander, goals te makkelijk weggeven… Dan ga je geen halve finale halen. Hoe ogenschijnlijk veel beter je ook bent dan de opponent. Klaassen liet voor de camera van RTL7 zien er ook zo in te staan, maar allemachtig, wat een teleurstelling…

“Als je over twee duels kijkt, dan voelt deze uitschakeling zeker onterecht. Maar daar heb je niet zo veel aan. We moeten in de spiegel kijken. Hoe onterecht deze uitslag ook is, we hadden ook hier gewoon moeten winnen.”

Maar ja, precies dat lukte niet. Ajax speelde niet heel veel klaar, maar kreeg toch een aantal grote kansen. Klaassen en Dusan Tadic verzuimden echter de trekker over te halen voor rust. De middenvelder haalt het moment terug en weet achteraf goed wat hij anders had moeten doen.

“Ik had die bal moeten maken. Honderd procent. Hij moet erin.” Het zou de ban al snel hebben gebroken, maar Ajax profiteerde niet van de enorme blunder van doelman Pau López, die de bal zomaar in de voeten van Antony schoof. De Braziliaan tikte snel door naar Klaassen, maar die zag zijn inzet worden geblokt.

“Ik schiet ‘m niet hoog genoeg in. Dat had gemoeten, dan kan-ie ook niet worden geblokt,” klonk het zelfkritisch. Invaller Brian Brobbey bracht direct na rust de hoop in de harten terug door razendsnel te scoren en de hoop ging door het dak toen Tadic de score leek te verdubbelen. Die treffer werd helaas afgekeurd.

Klaassen: “Dat was een domper op dat moment, maar het gaf ook een boost. We wilden toen ook door.” Maar eigenlijk was het daarna gedaan met de grote kansen, terwijl Roma aan de andere kant trefzeker was. Het maakte de opdracht voor Ajax niet anders, al had een tweede treffer nu een verlenging betekend, maar zo ver kwam het niet.

Het is nu doorschakelen naar de bekerfinale van zondag tegen Vitesse. “Dat is niet moeilijk,” aldus Klaassen. “We wisten dat, wat het resultaat van deze wedstrijd ook zou zijn, we niet teleurgesteld of blij konden zijn. We moeten gelijk door en daar gaan we ook voor.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >