Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Klaassen en Haller blij met terugkeer van ‘ziel’ in stadion

De knallende muziek van 'Crazy On The Dancefloor' als spelers het veld opkomen voor de warming-up kennen we allemaal. Tegen AZ (2-0) was het specialer als ooit tevoren. 7.500 supporters keerden terug op de tribune en lieten vocaal weten er te zijn. De spelers genoten volop.

26 april 2021 - 09:07
Klaassen Ajaaz 1200
Classic Klaassen-juichplaat hoor! © Pro Shots

Voor Sébastien Haller was het zelfs de allereerste keer met Ajaxsupporters op de tribune. Dat liet de spits duidelijk niet onbewogen. “Al bij de warming-up had ik kippenvel over mijn lichaam. Zo’n atmosfeer was lang geleden. De ziel van het stadion is teruggekeerd.”

Haller was medeverantwoordelijk voor de openingstreffer van Davy Klaassen. De aanvaller liet een voorzet van Dusan Tadic slim lopen, waardoor Mister 1-0 zijn naam eer aan kon doen en de Arena kon laten juichen.

Klaassen over die actie van Haller: “De wisselwerking tussen mij en Haller is goed. Kijk maar naar die goal vandaag. Hij voelt gewoon dat ik daar ben. Ik hoef ‘m alleen maar in te schieten, maar het gaat erom dat hij ‘m zo laat lopen. Anders valt die goal niet.”

Net als Haller genoot ook Klaassen met volle teugen van de teruggekeerde supporters. “Het was heel speciaal. Hier bikkel je het hele jaar voor. Steeds waren we gefocust op de volgende wedstrijd, maar nu kunnen we eindelijk een feestje vieren. Al had ik liever tegen FC Utrecht al gewonnen en hier met de schaal in mijn handen gestaan.”

Daar moet de middenvelder dus nog een weekje op wachten. “Dit kan niet meer misgaan, toch? Haha! Het is lastig om nu een echt feest te vieren, want het liefst wil je een schaal kunnen laten zien. Maar goed, als dit nog misgaat, dan weet ik het echt niet meer,” aldus Klaassen in de persruimte van de Arena.

Even ervoor vierde hij toch een kleine afterparty met de supporters. Vanaf het Arenadek werd het officieuze kampioenschap met de verzamelde fans goed aangenomen. We zagen flink wat kledingstukken naar beneden dwarrelen.

Klaassen: “Ik ben alleen mijn shirt kwijt, haha! Maar er zijn wel spelers die meer kwijt zijn,” doelde de Ajacied op Dusan Tadic, die op zeker moment rondliep in louter een slidingbroek. Zijn shorts en shirt waren al naar beneden geslingerd. Ook Lisandro Martínez spotte met de wetten door als Ajacied zijn jasje uit te doen en deze richting de supporters te gooien. 

Klaassen genoot in elk geval flink na van alle taferelen. “Het voelde voor iedereen in stadion weer als vanouds. Ja, dat speelde ook een rol bij hoge tempo in de wedstrijd. Daar hebben we het als spelersgroep vooraf wel over gehad. Het publiek wil natuurlijk dat we vol naar voren gaan, maar dat kan niet altijd. Daar moet je wel een goede balans in houden. Vooral in de tweede helft deden we dat goed.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >