Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax verdient meer, maar blijft steken op punt tegen NAC

Jong Ajax heeft vrijdagavond een puntje overgehouden aan het thuisduel met NAC. Dat is op zich een prima resultaat, ware het niet dat de talenten eigenlijk meer hadden verdiend. Mede dankzij een gemiste pingel van Naci Ünüvar, een rake strafschop van NAC en een merkwaardig doelpunt van Alex Mendez werd het 1-1.

03 april 2021 - 09:34
Jajnac800
Q. Timber keerde tegen NAC weer terug in de selectie. © Pro Shots

In een aantrekkelijke en kansrijke wedstrijd hadden de talenten het overwicht. Onder aanvoering van de goed spelende Ünüvar werd het doel van NAC regelmatig onder vuur genomen, terwijl ook de uitploeg wat kansjes kreeg. Toch hoefden beide keepers zich niet echt in te spannen, want de schoten van zowel Jong Ajax als NAC misten precisie. 

Ünüvar was bij Jong Ajax de gevaarlijkste man op het veld, maar liet het wel na om zijn ploeg vanaf elf meter op voorsprong te schieten. De creatieveling mocht aanleggen voor een pingel nadat Sontje Hansen omver was geduwd, maar koos uiteindelijk dezelfde hoek uit als NAC-doelman Nick Olij. 

Waar Jong Ajax dus een strafschop miste, waren de bezoekers een stuk effectiever vanaf elf meter. De scheidsrechter wees wederom naar de stip voor een duwfout, waarna Mounir El Allouchi wél het net vond. De voorsprong voor NAC was ietwat tegen de verhouding in, maar de talenten lieten hun koppies niet hangen.

Na kansen voor onder anderen Hansen en Youri Regeer, was het via Mendez wel raak. In eerste instantie leek de Amerikaan een fantastisch schot in huis te hebben, maar in de herhaling bleek dat de bal onderweg nog werd aangeraakt, waardoor deze zomaar het doel invloog.

Jong Ajax kreeg in de slotfase nog twee grote kansen om een driepunter binnen te slepen, maar gescoord werd er niet meer. Er werd nog wel een rode kaart uitgedeeld aan Terrence Douglas, nadat hij tegen een tweede gele prent aanliep. Zo eindigde het vermakelijke duel dus in 1-1.

De ploeg van Mitchell van der Gaag klimt daarmee weliswaar een plekje op de ranglijst, maar bungelt met een dertiende plek nog steeds onderaan de middenmoot. Wellicht kan daar maandag 5 april wat aan worden gedaan, als Jong Ajax op bezoek gaat bij Helmond Sport.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €5,-* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >