Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Vrouwen verslaat FC Twente in finale en wint Eredivisie Cup

Het is Ajax Vrouwen voor het eerst gelukt om de Eredivisie Cup te winnen. Titelhouder FC Twente werd in de finale van de laddercompetitie met 3-2 verslagen. Daarmee slepen de ‘Amsterdames’ de eerste prijs van het seizoen binnen.

04 april 2021 - 14:08
Ajavtwinttwente800
Pakt Ajax Vrouwen dit seizoen de ‘treble’? © Pro Shots

Ajax Vrouwen schoot uit de startblokken, want na zeven minuten lag de bal al in het netje. Kay-lee de Sanders vond Chasity Grant met een fraaie crosspass, waarna de aanvalster haar directe tegenstander passeerde en strak voorgaf. Nikita Tromp dook vervolgens als echte spits op voor het doel en hoefde alleen nog maar binnen te tikken.

Een goede start dus voor de thuisploeg, alhoewel het ook zomaar anders had kunnen lopen. Nadat Twente er opeens razendsnel was uitgekomen, trok Stefanie van der Gragt aan de noodrem. De actie resulteerde in een gele prent, maar had ook zomaar rood kunnen opleveren. De speelster van Twente was toch echt doorgebroken… 

Maar goed, wij klagen niet hoor! Dat deed Ajax Vrouwen na een halfuur overigens ook niet toen Twente helemaal verkeerd druk zette en zo de 2-0 inleidde. De ploeg van Danny Schenkel veroverde de bal en drie passes later prikte Marjolijn van den Bighelaar – die speciaal een finalekapsel had laten invlechten – rustig binnen.

De bespeelsters van De Toekomst hadden het overwicht en er leek geen vuiltje aan de lucht, totdat Twente opeens helemaal terugkwam in de wedstrijd. Eerst via een rake kopbal van Fenna Kalma en daarna via een merkwaardig doelpunt van Sisca Folkertsma. Laatstgenoemde kreeg de bal gelukkig op haar hoofd, waarna deze binnenplofte.

Een gelukkige goal voor de bezoekers dus, maar dat deed Ajax Vrouwen na rust even dunnetjes over. Een zwakke uittrap van de Twentse doelvrouw kwam via-via voor de voeten van Van den Bighelaar. De captain wilde uithalen, maar raakte de bal niet vol. Toch was het puntertje dusdanig goed dat deze zomaar binnenviel: 3-2.

Daarmee was het nog niet gedaan, want zowel Ajax Vrouwen als Twente kregen flink wat mogelijkheden. Van der Gragt dacht zelfs de vierde Ajaxtreffer binnen te koppen, maar deze werd afgekeurd wegens buitenspel. Twente zette in de slotfase nog alles op alles om een verlenging af te dwingen, maar gescoord werd er niet meer. 

Zo won Ajax Vrouwen dus voor het eerst de Eredivisie Cup. Een mooie prijs, maar deze wordt natuurlijk nog mooier als de ‘Amsterdames’ hier de KNVB-beker en kampioensschaal aan toevoegen. De halve finale in de beker tegen PSV staat voor 18 april gepland, terwijl ze het een weekje later in de play-offs wederom opnemen tegen de Eindhovenaren.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €5,-* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >