Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Vrouwen verliest van PSV en plaatst zich niet voor bekerfinale

Ajax Vrouwen maakt dit seizoen helaas geen kans meer op de triple. De ‘Amsterdames’ gingen zondag in de halve finale van het KNVB-bekertoernooi met 1-0 onderuit tegen PSV en zien de dennenappel dus aan zich voorbijgaan.

18 april 2021 - 14:08
Psvajavbeker800
Helaas geen vierde beker op rij voor Ajax Vrouwen… © AFC Ajax

Stefanie van der Gragt had haar ploeg al razendsnel op voorsprong kunnen zetten, maar de aanvoerster wist een voorzet van Sherida Spitse niet te promoveren tot doelpunt. Hetzelfde gold even later voor Vanity Lewerissa, die de bal net wat achter zich kreeg aangespeeld en zo niet tot een goed schot kwam.

Dat lukte Romée Leuchter aan de andere kant echter wel, al kwam hier een flinke portie geluk bij kijken. Een mislukte voorzet dwarrelde richting het doel van Lize Kop en in een poging redding te brengen, bokste de keepster de bal juist in het eigen doel. Ook als Kop van de bal was afgebleven, was deze er alsnog in gegaan.

Ajax Vrouwen ging in de tweede helft driftig opzoek naar een doelpunt, maar het duel draaide na rust vooral uit op een vechtwedstrijd. De uitploeg kwam geregeld dichtbij het doel van PSV, maar keer op keer was de laatste pass of de afronding net niet goed genoeg. En met 'net niet' win je helaas geen wedstrijden…

Zo maakte PSV met de zege op Ajax Vrouwen een einde aan de lange reeks van bekerfinales die Ajax Vrouwen speelde. Het is voor het eerst in acht seizoenen – we tellen het door corona afgebroken seizoen niet mee – dat de ‘Amsterdames’ de eindstrijd niet bereiken. De ploeg van Danny Schenkel is nog wel altijd in de race voor het kampioenschap.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >