Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tadic over rol Gravenberch bij openingsgoal: ‘Deze was beetje Rijkaard’

Wij zijn niet zo van het spelers vergelijken, maar als Dusan Tadic het doet, dan gaan als vanzelf onze mondhoeken omhoog. De aanvoerder van Ajax had liefkozende woorden over voor ploegmaatje Ryan Gravenberch. De naam van Frank Rijkaard viel.

19 maart 2021 - 06:39
Gravenberch 1200 Ybaja
De rol van Gravenberch bij de openingsgoal bleef niet onbesproken. © Pro Shots

Och jemig, hoe veel jonge Ajacieden zullen al niet met Rijkaard zijn vergeleken? Hedwiges Maduro, Jairo Riedewald, Riechedly Bazoer… En ja, ook Gravenberch ontkomt er bij tijd en wijle niet aan. Het was vooral erg lollig hoe het uit de mond van Tadic ontsnapte, toen hij de openingstreffer beschreef.

Deze kwam voort uit een slordige ingooi van Young Boys, waarbij Gravenberch alert was, de bal onderschepte en direct diep speelde op Tadic. De spits van dienst behield het overzicht en stelde David Neres op links in staat om de bal binnen te schuiven.

“Deze was beetje Rijkaard,” liet Tadic zich na afloop bij ESPN uit over zijn jonge ploeggenoot. Een geweldig compliment en vooral grappig dat de aanvoerder dondersgoed weet wie Rijkaard is en dus zijn klassiekers kent. Ook dat zien we graag! “We weten dat hij dit kan en dit was heel belangrijk.”

Een paar camera’s verderop mocht ook Gravenberch zijn verhaal doen bij RTL7. Natuurlijk werd hem daar ook gevraagd naar zijn sterke rol bij de goal van Neres. “Die spits lette niet op,” klonk het uit de mond van de middenvelder, die ditmaal rechts op het middenveld speelde, zodat Daley Blind links speelde.

Het maakte Gravenberch weinig uit. “Ik kan op elke positie op het middenveld wel uit de voeten. Het is niet echt een probleem voor mij. Je moet alleen meer achter blijven.”

Met welke speler hij door Tadic werd vergeleken, zal hij niet direct vernomen hebben. Al zal hij die vergelijking vast al eerder hebben gehoord. Dat is het lot van jonge en talentvolle middenvelders in Amsterdam. Maar niemand zei het tot dusver zo mooi als Tadic!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >