Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tadic denkt dat Ajax dankzij Brobbey eindelijk over een plan-B beschikt

Heeft Ajax ein-de-lijk een plan-B gevonden dat werkt? We durven die vraag zowaar hardop te stellen nu de zaak eens te meer werd rechtgetrokken na het inbrengen van een extra spits. Kortom, is Brian Brobbey de komende tijd het geheime wapen van Ajax? Dusan Tadic hoopt van wel.

01 maart 2021 - 16:25
Brobbeyplanbcar
En weer werd het resultaat beter met Brobbey erbij. © Pro Shots

Er waren tijden dat Ajax afhankelijk was van een Niklas Moisander of Mike van der Hoorn als stormram in de hoop iets te forceren naarmate de tijd verder en verder verstreek. Vaak bleek die hoop ijdel, behalve uit tegen Excelsior of zo.

Hoe anders is dat nu? Zet er een tweede spits bij en tot dusver rolt het kwartje keer op keer alsnog goed, zelfs als het al de verkeerde kant op lijkt te zijn gevallen. Ajax ontsnapte dankzij Klaas Jan Huntelaar tegen FC Twente en nu al diverse keren na het inbrengen van Brian Brobbey.

Zowel tegen Willem II (3-1) als Lille OSC (1-2) was Brobbey zelf trefzeker, terwijl hij ook tijdens PSV-uit op het veld stond toen door een wonderlijke speling van het lot alsnog de basis werd gelegd voor die o zo belangrijke gelijkmaker: 1-1.

Maakt Brobbey alleen al door zijn aanwezigheid het verschil? Tadic vindt het in ieder geval geen toeval dat Ajax keer op keer toeslaat als de straks transfervrije spits wordt ingebracht. “Ik denk dat Brobbey een heel goede speler is, die een goede indruk maakt. Als hij invalt, doet hij het altijd goed,” reageert de aanvoerder op een vraag van Ajax Life.

“Met Brobbey erbij proberen we wat directer te spelen, want dat kan met hem. Daardoor kregen we een strafschop en een ander kansje, waar hij ook bij betrokken was,” vervolgt Tadic, die met recht denkt dat Ajax nu kan terugvallen op een plan-B.

“Ik denk dat de trainer dit goed heeft gedaan. Hij heeft er met ons ook echt op getraind. We proberen dit al sinds het begin van het seizoen te oefenen. Alle credits voor de trainer,” stak Tadic de loftrompet. Dit deed de kapitein zonder te weten dat Erik ten Hag inmiddels de perszaal van PSV had betreden.

De trainer hoorde het goedkeurend aan en kon leunend tegen de bar zelfs een glimlach niet onderdrukken. Overigens moet een plan-B zich keer op keer bewijzen als het van stal wordt gehaald, dus laten we niet direct te vroeg juichen.

Er komt vast nog een moment waarop het nodig is. Als het dan weer blijkt te werken, kunnen we er echt eens over praten.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >