Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jubilaris Blind verliest met Oranje, Klaassen scoort en Gravenberch debuteert

Het Nederlands elftal is de WK-kwalificatiereeks begonnen met een 4-2-nederlaag tegen Turkije. Bij Oranje stond Daley Blind in de basis, die daarmee tevens een mooie mijlpaal bereikte. Davy Klaassen viel in én scoorde, terwijl Ryan Gravenberch zijn debuut maakte.

24 maart 2021 - 19:49
Blindturned800 (1)
Blind had zich zijn jubileum ongetwijfeld anders voorgesteld... © Pro Shots

Blind speelde in Istanbul alweer zijn 75e interland. In de gehele historie van het Nederlands elftal gingen slechts 22 spelers hem voor die minimaal hetzelfde aantal keer in actie kwamen. Het is dan ook geen verrassing dat de Ajacied met zijn flinke aantal wedstrijden de meest ervaren speler uit de huidige selectie is.

Waar Blind dus zoals zo vaak in de basiself begon, daar mocht Maarten Stekelenburg nog héél even hopen op een spontane rentree. Jasper Cillessen haakte tijdens de warming-up geblesseerd af, waarna er een plekje vrijkwam onder de lat. Bondscoach Frank de Boer koos echter voor Tim Krul als zijn vervanger. 

Diezelfde Krul moest na een kwartiertje al wel vissen, nadat het schot van Oranje-plaaggeest Burak Yilmaz via de arm van Matthijs de Ligt zo het doel inviel. Alsof die achterstand nog niet vervelend genoeg was, kreeg Turkije ook nog een pingel. En als Yilmaz een kans tegen Oranje krijgt, is het meestal raak. Zo ook nu…

Als het Nederlands elftal na rust nog hoop had op een ommekeer, dan was die hoop na de treffer van Hakan Çalhanoglu echt wel vervlogen. De middenvelder kreeg alle ruimte om uit te halen, met een derde tegendoelpunt tot gevolg.

Het leek gedaan in Istanbul, maar de ingevallen Klaassen bracht de spanning in de wedstrijd toch weer terug. Nadat de eveneens ingevallen Luuk de Jong ook nog de aansluitingstreffer tegen de touwen kopte, ging Oranje echt weer geloven in een stunt.

Maar ja, bij Turkije stond Yilmaz nog altijd binnen de lijnen… En alsof de aanvaller het Nederlands elftal nog niet genoeg pijn had gedaan, krulde hij ook nog eens een vrije trap binnen. Gravenberch beleefde nog wel een mooi moment door zijn debuut te maken, maar ook de jongeling wist een nederlaag niet meer te voorkomen.

Natuurlijk had het Nederlands elftal de WK-kwalificatiereeks anders willen beginnen, maar er is zeker nog geen man overboord. Zaterdag nemen de Oranjehemden het op tegen Letland. Extra bijzonder is dat die wedstrijd in de Johan Cruijff Arena onder de ogen van 5.000 toeschouwers wordt gespeeld.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >