Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

KNVB is klaar voor publiek in stadions tijdens laatste speelrondes

Is er eindelijk licht aan het einde van de tunnel? Gaan we eindelijk weer langzaam terug naar het oude normaal? De KNVB is er in ieder geval klaar voor. De voetbalbond verwacht de laatste speelrondes met publiek in stadions te kunnen afwerken.

24 maart 2021 - 10:24
Publiekinmei800
Dit voelt alweer zo lang geleden... © De Brouwer

Het is niet gezegd dat het gaat gebeuren, maar de deur naar gevulde stadions staat in ieder geval weer op een kier. Zo maakt de KNVB op uit de woorden van coronaminister Hugo de Jonge, die tijdens de persconferentie vertelde dat er vanaf mei hopelijk weer het een en ander mogelijk is. 

Dit alles hangt samen met zogeheten toegangstests. Als je een wedstrijd in het stadion wil bezoeken, moet je je vooraf laten testen. De uitslag laat je vervolgens inlezen op de coronacheck-app en met een groen vinkje mag je dan naar binnen, zo legde De Jonge uit.

De KNVB, Eredivisie CV, Keuken Kampioen Divisie en Eredivisie Vrouwen grepen het nieuws uit Den Haag aan om gezamenlijk een verklaring naar buiten te brengen, waarin ze stellen klaar te zijn voor eventuele versoepelingen in mei. “Nog niet eerder werd er zo concreet en positief perspectief geboden,” zo schrijft de KNVB.

“Voor de competities in het betaald voetbal betekent dit in elk geval dat in de eredivisie nog vier en in de Keuken Kampioen Divisie nog drie speelrondes plus play-offs met (beperkt) publiek kunnen worden gespeeld dit seizoen. De weg naar publiek in de stadions ligt open en we zijn hier klaar voor.”

In de tussentijd worden er nog altijd fieldlab-experimenten uitgevoerd bij voetbalwedstrijden, om te kijken hoe het virus en de mensen zich tijdens een evenement gedragen. In februari vonden er al twee fieldlabs plaats tijdens NEC - De Graafschap en Almere City FC - SC Cambuur, waar de resultaten bijzonder positief waren. 

Zaterdag wordt het grootste fieldlab in Nederland tot nu toe uitgevoerd in de Johan Cruijff Arena, als het Nederlands elftal het in een WK-kwalificatieduel opneemt tegen Letland. Dan mogen er aan de hand van negatieve sneltesten 5.000 bezoekers naar binnen.

Als de seinen in Den Haag op groen springen, mogen we hopelijk tegen het einde van het seizoen weer (beperkt) naar Ajax. “Alle spelers en clubs kunnen niet wachten om weer supporters in de stadions te horen. Zoals eerder gezegd: betaald voetbal draait om het publiek, we kunnen en willen niet zonder,” sluit de KNVB af.

En zo is het maar net!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >