Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Antony voelt zich thuis bij Ajax: ‘Ik hou van het land en de club’

Antony maakte deze zomer de overstap van São Paulo naar Amsterdam en is inmiddels niet meer weg te denken uit de selectie van Ajax. Na acht maanden is het tijd om de balans op te maken. Een bescheiden Antony spreekt over zijn prestaties, David Neres en het gemis van de supporters.

17 maart 2021 - 10:00
Antonythuis800
Antony maakte dit seizoen al negen goals en gaf tien assists. © Pro Shots

Het was in het begin even wennen voor Antony. Een nieuw land, nieuwe club en nieuwe medespelers. Toch kijkt de Braziliaan tevreden terug op zijn eerste acht maanden in Amsterdam. “Ik vind het wel een goed eerste seizoen,” zo vertelt Antony bescheiden aan het eigen clubkanaal. “Ik kreeg daar een complimentje van de trainer over.”

Het was voor Antony lang niet altijd gemakkelijk om zo ver van huis te zijn. Zijn vrouw en zoontje wonen weliswaar in Nederland, maar de rest van zijn familie verblijft in Brazilië. Desondanks voelt Antony zich thuis in Amsterdam. “Vanaf dag één ben ik fantastisch door de club ontvangen, dus ik ben heel gelukkig hier. Ik hou van het land en de club.”

Met negen goals en tien assists kan Antony tevreden zijn over zijn prestaties, maar de aanvaller weet ook dat er nog dingen beter kunnen. Welke dingen dan precies? Antony: “Ik moet beter gaan spelen met mijn rechterbeen. Ook mijn beweging en positionering kan beter.”

De filosofie van Ajax is nog steeds iets waar Antony zich prettig bij voelt, maar ook over zijn teamgenoten spreekt hij alleen maar lovende woorden. “Het zijn sterren, anders kun je ze niet noemen,” aldus Antony, die landgenoot Neres uiteraard als zijn beste vriend beschouwd. “We zijn altijd samen.” 

Buiten het veld zijn de boezemvrienden onafscheidelijk, maar binnen de lijnen strijdt het duo dit seizoen vooral met elkaar om een basisplaats. Antony wil echter niks weten van een concurrentiestrijd. “Dat beïnvloedt onze vriendschap niet. Als Brazilianen zijn we blij voor elkaar. Elk doelpunt en elke pass van hem maakt mij ook blij. Altijd.”

Antony sluit het interview af met twee grote wensen. Allereerst droomt de vleugelflitser van een kampioensschaal, maar Antony hoopt ook vooral snel weer te kunnen genieten van supporters in het stadion. “Ik kan niet wachten om weer vol een vol stadion te mogen spelen.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >