Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Analisten Ajax krijgen tips van Bosz over kracht Young Boys

Wat weten we van Young Boys? Nou ja, de club gaat fier aan de leiding in de Zwitserse Super League en het schakelde Bayer 04 Leverkusen uit in de vorige ronde. Precies om die reden zocht Ajax contact met Peter Bosz om te horen wat je wel en niet moet doen tegen de club uit Bern.

10 maart 2021 - 13:00
Bosz 1200
Bosz ging twee keer onderuit tegen Young Boys. © Pro Shots

Het Bayer van voormalig Ajaxcoach Bosz bezet een nette vijfde positie in de Bundesliga en wordt door Erik ten Hag gezien als ‘één van de beste clubs in Duitsland’. Het is echter ook de club die de vorige ronde van de Europa League twee keer verloor van Ajax’ komende opponent Young Boys.

Er was in Zwitserland sprake van een waar doelpuntenfestijn en de thuisploeg zegevierde met 4-3. In de return was Young Boys de Duitsers met 0-2 de baas. Ten Hag is nog altijd Ten Hag en dus stelde de trainer de twee duels al teruggekeken te hebben. Maar dat niet alleen, zo bleek tijdens de persbabbel in aanloop naar Ajax - Young Boys.

Het analistenteam van Ajax hielp Ten Hag ook aan de nodige info. Dat gebeurde door contact te zoeken met Bosz. “Ik heb beide wedstrijden gezien en weet met alle info die er erbij kreeg nog meer. Onze analisten hebben contact gehad met Peter. Natuurlijk doen we dat! De informatie van Peter en Hendrie (Krüzen) kunnen we heel goed benutten.”

Het leverde Ten Hag een vrij compleet beeld op van de komende tegenstander. “Als je Bayer kunt uitschakelen door twee keer te winnen, dan heb je een goede ploeg. Het is echt een team, een eenheid. De mentaliteit van de ploeg is goed en dat zijn de spelers tactisch en technisch ook.”

Wat Young Boys nog meer kan? Volgens Ten Hag beheersen ze het zogeheten ‘verticale spel’. Oh jazeker! “Ze komen echt met een snelle overval, met vier á vijf spelers tegelijk. Er zit veel snelheid in de ploeg, die echt goed in elkaar steekt.”

Bosz zelf liet al in diverse media optekenen dat Young Boys een ploeg zonder uitblinkers is. “Ajax zou niet één individuele speler willen hebben, maar het is wel een goed team. Het is een ploeg die gewoon lastig is te bespelen en dat is knap.”

Ajax moet het in de heenwedstrijd sowieso doen zonder Daley Blind. Een gemis, dat moge duidelijk zijn. De verdediger kampt nog met knieproblemen. Verder staat achter de naam van Brian Brobbey nog een vraagteken, waardoor Ten Hag min of meer verklapte dat Dusan Tadic sowieso in de spits begint.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >