Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Wat een 'rotavond' Erik!

Het is vaste prik: een beetje Ajacied zet zich traditiegetrouw zo’n anderhalf uur voor de aftrap van een potje Ajax flink schrap. Dan verschijnt normaal gesproken de opstelling en kan het grote schieten, foeteren, jammeren, jeremiëren, zemelen en zaniken beginnen. Donderdag bleef het echter doodstil.

19 februari 2021 - 15:16
Blog Lilaja 1200
Met deze elf namen kon vrijwel iedereen prima leven. Lekker dan. © Pro Shots

Nee, maar echt. De elf namen verschenen en heel Ajaxtwitter was volledig in de war. Wat kregen we nu? Er was verdomme amper kritiek te leveren op de basiself die Erik ten Hag had bedacht. Ja, Jezus, zo verliezen we met z’n allen wel ons bestaansrecht op sociale media, hè?

Lekker dan. Zit je dan als Ajaxsupporter met de messen geslepen. Hadden ze net zo goed bot kunnen zijn, want hoe haalt die Ten Hag het nou toch in zijn hoofd om met een logische opstelling te komen? Een beetje opstellingen maken waar we met z’n allen op hopen. Pfff!

Allemachtig Erik, wat hadden we nou met z’n allen gemoeten als het ondanks deze opstelling tóch was misgegaan?

Het viel stil op de socials. We waren totaal uit ons evenwicht geslagen. Een ongekend hoog percentage van 94,5 procent van onze volgers op Twitter was het eens met de elf namen die Ten Hag op het wedstrijdformulier had geschreven. Dat kán toch niet? Tjongejonge.

Dus ontstond natuurlijk paniek. Want allemachtig Erik, wat hadden we nou met z’n allen gemoeten als het ondanks deze opstelling tóch was misgegaan? Wie hadden dán de schuld moeten geven? Nou? Precies! Wat een rotstreek.

En dan ook effe vilein Brian Brobbey als invaller brengen. Konden we daar tenminste nog een beetje kritiek op geven, want waarom krijgt hij überhaupt nog minuten? En ja hoor, dan scoort hij verdomme óók nog. Krijgt de trainer nog gelijk ook. Wat een ellende. Wat een rotavond.

Er viel gewoon helemaal niks te zeiken. Bah.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >