Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag ziet Ajax met 1-1 'winnen' en jonkies een wijze les leren

De derde ontmoeting met PSV was misschien wel de moeilijkste. We gingen er na een leuke start eens goed voor zitten, maar Ajax pakte niet door. Het zakte zelfs weg. Maar het blijkt ook moeilijk te verslaan. En dus leed het dankzij een late 1-1 geen schade, terwijl er belangrijke lessen werden geleerd.

28 februari 2021 - 22:39
Tenhagpsvajacar
Het is niet te hopen dat Ten Hag 70 minuten zo stond te kijken. © Pro Shots

Met jongelingen als Devyne Rensch, Jurriën Timber en Ryan Gravenberch gekoppeld aan diverse ervaren mannen wankelde Ajax, maar bleef het desondanks op de been tijdens de moeilijkste uitwedstrijd van het seizoen, puur bekeken op basis van statistieken althans.

Ajax en Eindhoven, het is geen goed huwelijk. Er werd opnieuw ondermaats gepresteerd. “Het was voetbaltechnisch een matige wedstrijd,” moest Erik ten Hag dan ook erkennen. “We begonnen goed en kregen kansen in het eerste kwartier, via Rensch, maar daarna eigenlijk niet meer.”

“Vanaf dat moment gingen we mee in het opportunisme en matige spel. Wij waren met name matig aan de bal. We lieten ruimtes onbenut, speelden het overtal niet uit en bereikten Davy Klaassen niet als onze vrije man. Het lukte ons onvoldoende om de verdedigers van PSV eruit te trekken, zoals wel lukte toen Antony met een lange bal werd weggestuurd.”

Het zegt genoeg dat één op de vier ballen – 27 procent om precies te zijn – resulteerde in balverlies. Dan krijg je nooit een leuke wedstrijd voorgeschoteld. “We speelden matig. Dit was ook ingegeven door het matige veld dat moeilijk te bespelen was. We speelden met veel jonkies die een belangrijke rol moesten spelen in het voetballende gedeelte,” vervolgt de trainer.

“Helaas lieten ze zich toch een beetje meeslepen en dan verlies je het overzicht om onder de druk en het opportune spel van PSV uit te voetballen. Dat moeten ze nog leren. Hou het hoofd koel en blijf onze principes volgen! Het gaat erom dat je de juiste keuzes maakt. We toonden wel een bepaalde drive, power en wilskracht. Daarom is deze ploeg is heel lastig te verslaan.”

En nu? Dankzij de late gelijkmaker blijft het verschil tussen koploper en achtervolger zes punten. Negen stuks zelfs als je rekent in verliespunten. Dit betekent dat Ajax weer een stapje dichterbij het hogere doel is, maar verwacht nu niet dat Ten Hag denkt dat de buit binnen is. “Het is duidelijk dat wij met 1-1 hebben gewonnen, maar het is nog niet afgelopen, want we hebben nog een heleboel wedstrijden te spelen.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >