Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tadic legt Dumfries uit dat je Serviërs maar beter niet kunt provoceren

Dusan Tadic wist na de heftige slotfase van PSV-uit (1-1) alle ogen op zich gericht. En daar genoot de aanvoerder stiekem best van, vooral omdat hij als winnaar uit de bus kwam. Hij zette Denzel Dumfries op zijn plek en schoot Ajax naast uitdager PSV. Daarna kwam het hoe en waarom.

28 februari 2021 - 21:45
Tadicwarmhartcar
Gelukkig klopt het warme hart van Tadic voor Ajax! © Pro Shots

Het zag er lange tijd naar uit dat Ajax het hoofd moest buigen in het Philips Stadion, maar dankzij een bijzondere speling van het lot stapten de Ajacieden alsnog met een puntje van het veld. Met recht een gewonnen punt, want een minuutje of tien eerder werd de 2-0 nog geïncasseerd.

Tadic was in alle vormen en maten belangrijk voor, tijdens en na de 1-1. Er volgde na het laatste fluitsignaal zelfs nog een toetje. Of Dumfries ook heeft genoten van dat toetje is en blijft de vraag. We gokken zomaar van niet, want hij was de onderliggende partij.

“We hebben deze wedstrijd gespeeld met een warm hart. Zo hoort dat in een belangrijke wedstrijd. Je moet strijd leveren en voor elkaar opkomen. Het is belangrijk om zo'n wedstrijd niet te verliezen en dat hebben we goed gedaan, ondanks alle druk van PSV. Volgende keer moeten we beter spelen of ons beter aanpassen aan de omstandigheden,” verklaarde Tadic.

De aanvoerder ontkwam er in de perszaal niet aan om dieper in te zoomen op het akkefietje met Dumfries. “Hij vertelde me dat ik een pussy was. Geen leider. Natuurlijk zeg ik iets terug na een doelpunt. Wat moet ik dan zeggen, dank je wel? Nee, het was een natuurlijke reactie iets terug te zeggen.”

“Het was best moeilijk om deze penalty te nemen, vooral als je wordt geprovoceerd en noem maar op. Ik probeerde kalm te blijven en mijn verantwoordelijkheid te nemen. Ik ben een van de ervaren jongens, dus het is logisch dat ik achter de bal ging staan. Ik mis liever zelf een penalty dan dat ik het op iemand anders afschuif.”

“Ik ben niet gewend om zo gestoord te worden voor het nemen van een strafschop, dus ik zei ook tegen mijn teamgenoten: duw die PSV'ers weg. Ik moet ook een compliment maken aan Danny Makkelie, want hij wilde de PSV-spelers ook weg hebben. Alleen gebeurde dat een beetje laat. Toen was de penaltystip al een hol geworden.”

Zelden was Tadic na te scoren zo blij en boos tegelijkertijd. “Je moet zulke geintjes niet uithalen met Servische mannen. Speel geen spelletjes met ons. En provoceer ons niet. We halen hier al ons hele leven kracht uit. Het is beter om die knop niet in te drukken.”

Tadic en Dumfries hebben elkaar na het verlaten van het veld niet meer gesproken. Misschien was dat in eerste instantie maar goed ook, ondanks zalvende woorden. “Ik zet nooit de eerste stap. Dat mag de ander doen. Als hij iets wil, ben ik er. Ik heb gehoord dat Denzel echt een aardige gozer is.”

Overigens snapte Tadic niet waar het verhaal vandaan komt dat hij iets had gezegd over de moeder van Dumfries... Dit kun je meebeleven in het interview dat hieronder staat weergegeven. Sowieso een aanradertje, qua lichaamstaal en alles.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >