Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag spreekt vol lof over 'magnifiek metselwerk' van trainer Lille OSC

Christophe Galtier heet hij. Wie? De trainer van Lille OSC. Grote kans dat die naam de gemiddelde Ajacied niet zo veel zegt. En dat terwijl de Fransman al eens eerder tegenover het Ajax van Erik ten Hag stond. Galtier zat in de tussentijd niet stil. Dat levert complimenten op vanuit het Amsterdamse kamp.

17 februari 2021 - 19:22
Haglillecomplimentcar
Krijgt Ten Hag na afloop van Lille-uit mooie woorden retour? © Pro Shots

Een blik op de ranglijst van Ligue 1 leert ons niet alleen dat Lille na tweederde van het seizoen bovenaan staat, maar ook dat het kan bogen op een gesloten defensie. Het krijgt amper goals tegen, waardoor het de productie zelf ook niet al te zeer hoeft op te schroeven: 42-15.

Lille ontpopte zich dit seizoen tot een gevreesde uitdager van Paris Saint-Germain en we hebben gezien waar de nummer twee van Frankrijk toe in staat is. PSG won met 1-4 van FC Barcelona. Dus? Dus moet Ajax aan de bak in het Stade Pierre-Mauroy.

“De kern van de selectie is bijeen gebleven, waardoor de ploeg doorontwikkeld kon worden. Er is hier knap werk geleverd. Als je koploper bent van de Franse competitie... Lille is heel degelijk, goed georganiseerd. Het geeft weinig doelpunten weg en is gevaarlijk in de omschakeling. Je hoort het al: het vakmanschap straalt van die man af.”

Laat je dus niet op het verkeerde been zetten door de resultaten van vorig jaar in de Champions League. Ajax won thuis met 3-0 en uit met 0-2, maar was dat ook gelukt zonder tussenkomst van Ander Onana? Wie weet geeft Maarten Stekelenburg donderdag antwoord op die vraag.

“Het was vorig jaar geen eitje. En nu ook niet. 3-0 was een geflatteerde uitslag. We weten dat Lille een heel goede ploeg heeft, die bij elkaar is gebleven en zelfs versterkt. Sven Botman doet het heel goed en aanvallend is Osimhen (na Napoli) prima vervangen.”

“Lille heeft zich doorontwikkeld en staat defensief, verdedigend nu beter. Er wordt geen ruimte weggegeven. Terwijl wij opnieuw zijn begonnen. Maar ook wij zijn stijgende. Ik heb vorig jaar gemerkt dat onze speelstijl Lille niet ligt.”

“Lille vindt ons spelletje vervelend. Als wij een goed niveau halen, kunnen we toch ruimtes gaan vinden. Dat zal aan ons liggen. Maar we moeten nog beter opletten in de omschakeling. Wat dat betreft wordt het een mooie clash. Ook zonder Sébastien Haller kunnen wij een goede voorhoede opstellen.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >