Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Yazici wil na eerste duel met Ajax al zeker zijn van volgende ronde

Yusuf Yazici heeft zin in de dubbele ontmoeting met Ajax, al hoopt hij dat de basis voor de volgende ronde al in het eigen Stade Pierre-Mauroy wordt gelegd. Het vertrouwen is groot bij de Turkse voetballer.

17 februari 2021 - 12:11
Yazihi 1200
Yazici baalt nog altijd van de dubbele nederlaag van vorig seizoen. © Pro Shots

De 24-jarige Yazici zit ‘er lekker in’ bij Lille OSC. Topscorer is voorlopig Burak Yilmaz. De aanvaller maakte al negen treffers is de Ligue 1, maar Yazici trof ook al zeven keer doel in de competitie en is in de Europa League eveneens op schot met zes doelpunten.

Het vertrouwen bij Yazici in een goede afloop van het tweeluik met Ajax is dan ook groot. Hij verruilde Trabzonspor in augustus 2019 voor zijn Franse avontuur en debuteerde in 2017 voor de Turkse nationale ploeg.

Ajax en Lille troffen elkaar vorig seizoen ook al in Europees verband. Ajax won tweemaal (3-0 en 0-2) in de Champions League en Yazici verbloemt niet dat er revanchegevoelens zijn binnen zijn ploeg. Tegenover de Uefa stelt hij dat zijn ploeg al na de eerste ontmoeting zeker wil zijn van de volgende ronde.

Yazici: “We ontmoetten Ajax vorig seizoen in de groepsfase van de Champions League. We speelden vrij goed, maar het resultaat was niet wat we wilden.” Zeker in de Johan Cruijff Arena speelde Lille OSC beter dan de voor Ajax positieve uitslag van 3-0 doet vermoeden. Andre Onana was een aantal keer flink on fire.

“We zien deze wedstrijden in de Europa League als een rematch,” vervolgt Yazici. “Deze keer is de eerste wedstrijd erg belangrijk en dit jaar zijn we beter dan we de vorige keer waren tegen Ajax. We willen de strijd in het heenduel al beslissen.”

De eerste wedstrijd tussen Lille OSC en Ajax begint donderdagavond om 21.00 uur.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >