Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag: ‘Jammer dat publiek afwezig is bij zulke mooie goals’

Erik ten Hag was een dik tevreden mens, kort na de 4-2-zege op Sparta. Zijn Ajacieden lieten zich, vooral voor rust, van hun beste kant zien en een aantal van de gemaakte treffers was werkelijk waar om van te smullen.

22 februari 2021 - 07:36
Ten Hag 1200
Goed dat Ten Hag de supporters vaak noemt. © Pro Shots

Precies dat deed Ten Hag dan ook. Ajax verscheen na een zware Europese wedstrijd wel eens anders aan de aftrap, maar tegen de Spartanen legde de ploeg een fris uur voetballen op de mat. Het laatste halfuur was de kracht er wat uit, maar de drie punten zaten toen al lang en breed in de tas.

Ten Hag: “Het eerste uur zag ik een prima Ajax met schitterende goals. Dat wil je. Het is jammer dat er geen publiek bij was, want de supporters zouden op de tribunes hebben genoten van het positiespel en de kwaliteit van de doelpunten.”

Het was inderdaad vaak genieten. Natuurlijk was Dusan Tadic maar weer eens belangrijk met assists, maar ook het veelal voorbereidende werk van Daley Blind was een lust voor het oog. En die voorassist van Lisandro Martínez bij de openingstreffer van Sébastien Haller… Meer dan een slager, hoor!

Blij was de coach ook voor Mohammed Kudus, die na vier maanden weer in de basis mocht beginnen. “In het begin had hij wat moeite om positie te zoeken, maar je zag ‘m per minuut beter worden. Ik ben blij met zijn goal, dat zal hem vertrouwen geven.”

De trainer zag de Ajacieden na een dik uur spelen wat gas terugnemen, maar echt veel woorden maakte hij er verder niet aan vuil. “Het laatste halfuur was de energie inderdaad wat minder. Dan komt de tegenstander terug in de wedstrijd. De twee tegentreffers waren onnodig, maar goed, snel richting donderdag.”

Donderdag is natuurlijk de dag van de returnwedstrijd tussen Ajax en Lille OSC. De Ajacieden speelden zichzelf in Frankrijk naar een voorlopige 2-1-voorsprong en het is zaak om het donderdag in eigen stadion af te maken.

Ten Hag gaf aan dat hij Daley Blind tegen Lille OSC wederom als optie ziet voor de linksbackpositie. Achter de naam van Nico Tagliafico staat namelijk een dik vraagteken, terwijl het meespelen van Noussair Mazraoui helemaal onwaarschijnlijk lijkt.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >