Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schmidt roept na Ajax - PSV op ‘maar te stoppen met de VAR’

Het bekerduel tussen Ajax en PSV (2-1) ligt al een paar dagen achter ons, maar de trainer in Eindhoven wilde er tijdens een perspraatje toch nog wel effe wat over kwijt. Roger Schmidt heeft namelijk dingen gezien waar hij van baalde en roept op maar te stoppen met de VAR. Het heeft allemaal geen zin en zo…

12 februari 2021 - 12:05
Schmidt 1200
Ihattaren is geen Messi, vindt Schmidt. Gezellig in Eindhoven! © Pro Shots

Schmidt grijpt terug op een situatie tijdens het bekerduel, waarin Ajax voor rust bepaalde wat er gebeurde. Het ging om een overtreding van Nico Tagliafico op Mohammed Ihattaren. De Argentijnse kuitenbijter plantte zijn noppen – per ongeluk of niet – op de kuit van de jonge PSV'er. Die had flink pijn, maar Tagliafico kwam weg met een gele kaart.

Precies daar snappen ze in het Philips Stadion werkelijk geen snars van. “Stop maar met de VAR,” klonk het dan ook met stemverheffing in de perszaal van PSV. “Er worden zo ongelooflijk veel fouten gemaakt. Over de hele wereld. Neem het geval Ihattaren in het duel met Ajax. Als we voor zulke overtredingen op hem geen rood geven, dan houdt het echt op…”

De coach trapte vervolgens nog steviger op het gaspedaal: "Als zij zo in de duels kunnen gaan zonder een rode kaart te krijgen, kun je geen kampioen worden." Nou, nou, nou!

De VAR was tijdens Ajax - PSV wel degelijk actief, maar greep niet in. Het blijft toch altijd arbitrair. Met een andere VAR achter de schermen, was arbiter Serdar Gözübüyük wellicht wél naar het scherm langs de rand van het veld gestuurd. Dit keer niet en dus kwam Tagliafico weg met slechts geel. En een schorsing voor de halve finale. Dat ook.

Aan de andere kant was er een mogelijk handsmoment in de zestien bij PSV. We zagen Dusan Tadic heftig reclameren bij de scheidsrechter, maar die oordeelde dat Jordan Teze geen strafbaar hands had gemaakt en ook vanuit Zeist kwam geen seintje om de bal op de stip te leggen. Plus de charge van Devyne Rensch, ook van achteren. Het is soms inderdaad lastig te volgen wanneer de VAR nu wel of niet ingrijpt…

Overigens is het allerminst onwijs gezellig tussen Schmidt en Ihattaren. De PSV-aanvaller vond dat hij lekker stond te ballen in de Johan Cruijff Arena, maar werd toch gewisseld. Daarna liet hij zich ontvallen dat-ie naar Amsterdam was gekomen om te voetballen. Zoals Ajax dat deed en zijn eigen ploeg niet. Opmerkingen waarmee je in Eindhoven geen vrienden maakt.

Schmidt had ook nog wel wat te zeggen over zijn pupil. Hij was blij hoe Ihattaren zich manifesteerde in het bekerduel met Ajax, maar gaf hem ook een sneertje mee… “Hij vocht zich goed terug en maakt een goede ontwikkeling door als speler en als mens. Hij speelde goed tegen Ajax, maar laten we niet doen alsof hij nu al Messi is…”

Gezellig!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >