Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Uit de oude doos: ongemakkelijk gesprek met Ten Hag over interesse Ajax

Het is vandaag op de kop af vier jaar geleden dat Erik ten Hag tekende bij Ajax. Vijf dagen eerder werd de oefenmeester al aan de tand gevoeld over zijn aanstaande overgang. Dat leverde beelden op, die met de kennis van nu, extra leuk zijn om nog eens te bekijken.

28 december 2021 - 10:34

We nemen je mee terug naar 23 december 2017. Ten Hag is op dat moment nog trainer van FC Utrecht en heeft zojuist met 3-1 verloren van NAC Breda. Dat stemt natuurlijk niet vrolijk, maar de trainer neemt alle tijd om FOX Sports te woord te staan.

Op de hem kenmerkende manier vertelt Ten Hag dat je geen wedstrijden gaat winnen, wanneer je een procent te weinig geeft. Herkenbare woorden, die hij laatst na de nederlaag tegen AZ ook in de Johan Cruijff Arena nog uitsprak. Wat dat betreft is er in vier jaar tijd weinig veranderd.

Na een korte beschouwing van de wedstrijd snijdt Hans Kraay jr. een ander onderwerp aan: de interesse van Ajax. Marcel Keizer is in Amsterdam ontslagen en Ten Hag schijnt de nummer één op het lijstje te zijn. Sterker nog, de volgende dag zou er al een gesprek tussen Ajax en FC Utrecht op de rol staan.

Aanbevolen
Martínez fier aan kop in verkiezing Ajacied van het Jaar

Er ontwikkelt zich een wat ongemakkelijk gesprek, waarbij wij een glimlach niet kunnen onderdrukken. Ten Hag wil duidelijk niet veel prijsgeven, maar laat zich uiteindelijk nog wel ontvallen dat hij open zou staan voor een overgang Ajax. Vijf dagen later wordt de transfer van de trainer beklonken.

Inmiddels zijn we vier jaar verder en won Ten Hag met Ajax twee landstitels, twee KNVB-bekers en een Johan Cruijff Schaal. Bovendien reikte hij met zijn ploeg tot de halve finale van de Champions League. Geen slechte score, toch!?

Met die kennis op zak is het interview – dat werd geüpload door Bunnikside – extra vermakelijk. Aan Ten Hag is in vier jaar tijd weinig veranderd. Zijn prijzenkast staat des te voller.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >