Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hags elf: welke Ajacieden laat jij vlammen in laatste duel van 2021?

De feestdagen zijn in aantocht en het kerstdiner lonkt. Voordat het zover is, moet Ajax echter nog eenmaal aan de bak. Tegen Fortuna Sittard tellen immers alleen de drie punten. Welke dapp're strijders laat jij de klus klaren in het laatste duel van 2021?

21 december 2021 - 11:35
Tagliafico 1200 (1)
Ruim jij tegen Fortuna een basisplaats in voor Tagliafico? © Pro Shots

We hebben in het afgelopen halfjaar als Ajacieden met grote regelmaat op een roze wolk geleefd. Dikke overwinningen in de eredivisie werden opgevolgd door ijzersterke prestaties in de Champions League. Hosanna alom! Het nadeel van roze wolken is echter dat ze ook verdampen. Precies dat gebeurde rondom de duels met Heracles Almelo, Go Ahead Eagles en AZ.

Ajax is nationaal inmiddels in de achtervolging op PSV. De Eindhovenaren hebben maar één puntje meer, maar toch… Het liefst staan we gewoon zelf bovenaan. Kortom, winnen is noodzaak. Dat ging gelukkig goed in de klassieker, al hield het spel tegen Feyenoord niet over. Daarnaast zagen we meerdere Ajacieden met blessures of pijntjes wegvallen.

Aanbevolen
Timber, Ten Hag en Ajax in prijzen tijdens Sportgala van Amsterdam

Misschien zijn de mannen van Erik ten Hag wel toe aan een korte winterstop. Dikke prima, maar eerst moet Fortuna Sittard nog worden bedwongen. De kans dat Lisandro Martínez daarbij van de partij is, lijkt nihil. Hij verliet het veld van De Kuip met hamstringklachten. Achter de naam van Jurriën Timber staat eveneens een vraagteken en Noussair Mazraoui was al geblesseerd.

Daar komt nog bij dat ook Ryan Gravenberch zich in de slotfase van de klassieker wilde laten vervangen, maar toen was Ten Hag al door zijn wissels heen. Hoe staat de middenvelder er nu voor? Afijn, er moet worden gepuzzeld met de opstelling.

Daar kun jij Ten Hag een handje bij helpen. Het lijkt logisch dat de coach kiest voor een achterhoede met Devyne Rensch, Perr Schuurs, Daley Blind en Nico Tagliafico. Maar misschien denk jij daar wel heel anders over! Houd je het middenveld en de aanvalslinie intact of gun je speeltijd aan bijvoorbeeld Davy Klaassen, David Neres of Mohamed Daramy?

Laat ons vooral weten hoe jij de puzzel legt. Dan hebben we weer wat om over te discussiëren. Dus hup, aan de slag! Open de Ajax Life-app of download deze wanneer je dat nog niet hebt gedaan. Klik vervolgens op het tabblad ‘de tribune’ en selecteer het duel met Fortuna Sittard.

Daarna is het een kwestie van je tactiek bepalen en een elftal Ajacieden selecteren. Tot slot deel je jouw opstelling via de socials, voorzien van #tenhagself. Succes!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >