Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Timber, Ten Hag en Ajax in prijzen tijdens Sportgala van Amsterdam

Het voor Ajax echt belangrijke zilverwerk wordt hopelijk aan het einde van dit seizoen uitgereikt, maar feit is dat onze club volop in de prijzen viel tijdens het jaarlijkse Sportgala van Amsterdam. Jurriën Timber werd talent van het jaar, Erik ten Hag coach van het jaar en Ajax 1 sportploeg van het jaar.

21 december 2021 - 09:49
Timber 1200
Het ging allemaal razendsnel voor Timber. © AFC Ajax

Een geweldige opsteker voor Timber (20). Zijn ploegmaatje Ryan Gravenberch (19) was eveneens genomineerd in de categorie ‘Amsterdams talent van het jaar’, samen met zwemmer Luc Kroon. Maar Timber kwam, zag en overwon. Gravenberch heeft nog wel eens droommomentjes, maar de kwaliteit is natuurlijk klip en klaar.

Frank Thewessem, algemeen directeur van Topsport Amsterdam, reikte de prijs uit aan de jonge verdediger en sprak mooie woorden. “Je kende een fantastisch seizoen. Je maakte je debuut bij Ajax, kwam in de basis, won de dubbel, haalde Oranje en maakte het EK mee. Je stond er alsof je er al jaren speelde,” zo was te zien bij onze vrienden van AT5.

Timber was vanzelfsprekend trots op zijn prijs, beloofde deze een mooi plekje te geven en benadrukte beleefd dat hij de prijs ook aan Gravenberch had gegund. Naast de jongeling viel ook zijn trainer in de prijzen. Ten Hag werd ‘Amsterdams coach van het jaar’ en ontving uit handen van Edwin van der Sar de zogeheten Fanny. De trainer rekende af met Guido Bonsen (atletiek) en Eelco Meenhorst (roeien), de twee andere genomineerden.

Ten Hag: “Ik voel mij zeer vereerd. In een olympisch jaar deze prijs winnen… Het is een bijzondere prijs en ik ben er zeer content mee.” Waar de oefenmeester eveneens content mee was? Hij zag zijn ploeg ook nog eens de titel ‘Amsterdams sportploeg van het jaar’ in de wacht slepen. Van der Sar was er verguld mee. “Dit waarderen we enorm. De lat van de trainer wordt telkens hoger gelegd en we blijven ons uiterste best doen om Amsterdam en Nederland trots te maken op Ajax.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >