Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hags elf: kies jij voor jeugdig talent tegen BVV Barendrecht?

Met de klassieker in aantocht zou je bijna vergeten dat er eerst nog wordt gevoetbald tegen de amateurs van BVV Barendrecht. Kies jij in het KNVB-bekertoernooi voor jeugdig talent of ga je voor ervaren spelers? Tijd voor Ten Hags elf!

14 december 2021 - 12:05
Talenten 1200
Ruim jij een plek in voor talenten als Taylor en Regeer? © AFC Ajax

We hebben dit seizoen als Ajacieden vaak op een roze wolk geleefd, maar de afgelopen dagen hadden we er vooral flink de pest in. De 1-2-nederlaag tegen AZ was voor Ajax alweer de vijfde wedstrijd waarin onnodig averij werd opgelopen in de eredivisie. 

De vraag of de verliespartij tegen de Alkmaarders invloed gaat hebben op de klassieker, werd door Erik ten Hag vakkundig ontweken. “Eerst wacht Barendrecht,” zei de trainer met een knipoog, maar niet minder gemeend.

Waar de uiterst matige vertoning tegen AZ wellicht al reden genoeg is om wat wisselingen in de basiself door te voeren, bieden bekerwedstrijden sowieso de ideale mogelijkheid om andere (jonge) spelers aan het werk te zien. Zo maakte Kenneth Taylor nog relatief weinig minuten in de hoofdmacht. Laat jij hem tegen Barendrecht wel starten?

Aanbevolen
Dit moet je weten over Champions League-opponent Benfica

Jay Gorter zou onder de lat zijn debuut kunnen maken in Ajax 1, al mogen we toch hopen dat de doelman het deze wedstrijd niet al te druk krijgt. En ruim jij een plekje in voor talenten als Naci Ünüvar, Youri Regeer, Kian Fitz-Jim of topschutter Max de Waal?

Er zijn opties te over. Wellicht gun je Nico Tagliafico of David Neres ook weer speeltijd. En geldt dat dan ook voor Mohamed Daramy en Zakaria Labyad? Afijn, er zijn heel wat beslissingen te nemen. Gooi je de hele ploeg om of laat je (een deel) vaste basisspelers staan? Wij zijn heel benieuwd naar jouw mening!

Er valt genoeg te puzzelen en jij kunt Ten Hag daar prima een handje bij helpen. Mocht hij onverhoopt niet meekijken, dan is het altijd leuk voor de discussie onder supporters. Ga dus snel naar onze Ajax Life-app of download deze wanneer je dat nog niet hebt gedaan. Selecteer het duel met Barendrecht en sla aan het sleutelen.

Het is goed om te weten dat we alle jeugdspelers – die staan ingeschreven bij de Uefa – hebben toegevoegd aan de spelerslijst. We verplichten je natuurlijk niks, maar misschien wil jij wel een aantal Jong Ajacieden voor de leeuwen gooien. Dat is nu in ieder geval mogelijk!

Vergeet jouw briljante en onovertroffen opstelling vooral niet te delen op socials, voorzien van #tenhagself. Succes!

The

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >