Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hags elf: hoe stel jij drie punten veilig tegen het grillige AZ?

Bij Ajax - AZ gaan onze gedachten meteen terug naar de confrontatie van vorig seizoen. In een met 7500 supporters gevulde Johan Cruijff Arena schoot Davy Klaassen zijn ploeg met twee treffers langs de Alkmaarders. De officieuze landstitel was binnen. Hoe gaat het zondag?

10 december 2021 - 11:45
Klaassen Az 1200
Klaassen was vorig seizoen de grote man, thuis tegen AZ. © De Brouwer

Het is nog te vroeg in het seizoen om al over landstitels na te denken. Gewoon elk duel winnen is nu het devies. Waar AZ-thuis dus vorig seizoen een feestpot was met ein-de-lijk weer fans op de tribune, daar is het zondag droefenis troef. Het stadion blijft ditmaal écht leeg, maar een driepunter voor Ajax is van wezenlijk belang tegen de huidige nummer acht op de ranglijst. Feyenoord en PSV hijgen nog altijd in de nek.

De Alkmaarders draaien een wisselvallig seizoen in de eredivisie: zeven keer winst, zes keer gelijk en tweemaal een verliesbeurt. In de Conference League pakte de ploeg van trainer Pascal Jansen de groepswinst. Je zou zeggen dat het duel op voorhand geen probleem mag zijn voor Ajax, maar dat hebben we wel vaker gedacht dit seizoen.

Aanbevolen
Dit zijn de mogelijke tegenstanders van Ajax in de achtste finale!

Hopelijk is Dusan Tadic voldoende hersteld van zijn rugklachten. De aanvoerder is nog altijd ontstellend belangrijk en betrokken bij een karrenvracht aan doelpunten. Als aangever, afmaker of onderdeel van goedlopende aanvallen. Tegen Sporting CP (4-2) zat de Serviër op de bank. Dat geeft goede hoop dat de aanvaller klaar is om zondag om 16.45 uur aan de aftrap te verschijnen.

Zo zijn er wel meer Ajacieden klaar om een rol te spelen. Nico Tagliafico viel bijvoorbeeld gretig in tegen Sporting. Manhaftig koppend en strijdend, zoals we de kleine Argentijn kennen. Stel jij hem op, als je in de huid van Erik ten Hag zou mogen kruipen? Of hou je vast aan opper-Ajacied Daley Blind als linksback? Keuzes, keuzes, keuzes! Keuzes die jij kunt maken, via onze handige app.

In onze app ben jij aan zet. Als een echte Ajaxtrainer kun je Ten Hag adviseren. Selecteer het duel met AZ en ga aan de slag. Selecteer een elftal waar jij zeker van bent dat de drie punten in Amsterdam blijven. Wil jij Blind bijvoorbeeld doorschuiven naar het middenveld, zodat Nicóóó alsnog een basisplek heeft? Joh, lekker doen! Jouw opstelling. Maar wie is bij zo’n keuze het kind van de rekening op het middenrif…?

We zijn benieuwd. Vergeet jouw briljante en onovertroffen opstelling vooral niet te delen op socials, voorzien van #tenhagself. Reken maar dat je collega-supporters daar dan een mening over hebben. Zijn ze het met je eens of vinden ze het helemaal niks? Discussie is hoe dan ook altijd goed.

Zet ‘m op!

Image 72192707

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >