Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Dit zijn de mogelijke tegenstanders van Ajax in de achtste finale!

Heb jij bij je baas al aangegeven dat je maandag 13 december een lange lunchpauze neemt? Die middag om 12.00 uur zit Ajax namelijk in de balletjes voor de loting van de achtste finales van de Champions League. De club weet inmiddels (vrijwel helemaal) wie het kan treffen.

08 december 2021 - 22:47
Champions League 1200
Wie treft Ajax in de achtste finales van de Champions League? © AFC Ajax

Met de volle achttien punten uit zes groepsduels heeft Ajax zich op overtuigende wijze geplaatst voor de knock-outfase van het miljoenenbal. Als poulewinnaar weet de ploeg van Erik ten Hag dat het in de achtste finale sowieso een nummer twee uit een andere groep treft.

Dat is fijn, omdat daarmee clubs als Manchester City, Liverpool en Bayern München worden ontlopen. De ploegen die Ajax wél kan treffen, zijn echter ook niet onaardig. In tegendeel zelfs. Wat dacht je bijvoorbeeld van Paris Saint-Germain, Atletico Madrid en Internationale?

Verder gaan er ook een aantal oude bekenden met hun clubs in de koker. Zo werd het Chelsea van Hakim Ziyech tweede in groep H en lukte het Benfica – met Jan Vertonghen in de basis – om op de laatste speeldag in de groepsfase te overwinteren, ten koste van FC Barcelona. Een mogelijk weerzien met Lissabon dus!

Aanbevolen
Ten Hag slaat CL-loting over: ‘Ik zie wel wat er op ons afkomt’

In poule G waren alle scenario's mogelijk, maar eindigde Red Bull Salzburg uiteindelijk als tweede. Villarreal CF voegde zich donderdag als laatste in het rijtje met mogelijke tegenstanders, door concurrent Atalanta Bergamo in een vermakelijk onderling duel te verslaan.

De ene tegenstander lijkt op papier wellicht iets simpeler dan de ander, maar feit is dat een club zich niet zomaar schaart bij de beste zestien van Europa. Zo kijken ze in andere landen inmiddels ook aan tegen Ajax. De zes overtuigende overwinningen die Ajax neerzette, hebben in de rest van Europa indruk gemaakt.

Goed, we kunnen hier nog lang over speculeren, maar maandag de 13e wordt alles vanzelf duidelijk. Dan weet Ajax met welke club het in 2022 de degens kruist. De Amsterdammers spelen sowieso eerst een uitduel op 15, 16, 22 of 23 februari, terwijl de return staat gepland voor 8, 9, 15 of 16 maart. Hopelijk dan weer met volle tribunes!

Alle mogelijke tegenstanders:

  • Paris Saint-Germain
  • Atletico Madrid
  • Internationale
  • Chelsea
  • Benfica
  • Villarreal CF
  • Red Bull Salzburg

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >