Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag slaat CL-loting over: ‘Ik zie wel wat er op ons afkomt’

Als Ajaxsupporters zitten we momenteel in een heerlijke positie. We weten al een aantal weken dat onze mooie club overwintert in de Champions League en maken ons op voor de loting. Deze vindt maandag 13 december plaats en dan weten we aan wie Ajax wordt gekoppeld in de achtste finales.

08 december 2021 - 08:15
Ten Hag 1200 (1)
Ten Hag kijkt alle wedstrijden, maar slaat de loting over. © Pro Shots

Het staat sowieso vast dat Ajax eerst uit speelt. Dat doet het op 15, 16, 22 of 23 februari. De return in Amsterdam wordt gepland op 8, 9, 15 of 16 maart. Hopelijk vinden deze wedstrijden plaats voor volle tribunes. Dat is de wens van alles en iedereen.

Een noviteit voor de achtste finales is dat uitdoelpunten niet meer dubbel tellen. Als de stand na honderdtachtig minuten nog altijd gelijk is, volgt een verlenging en mogelijk een strafschoppenreeks. Dit besluit nam de Uefa al in juni van dit jaar.

Volgens de voetbalbond doet de regel kort gezegd niet meer waar deze ooit voor is bedacht. De regel zou inmiddels zorgen dat thuisspelende teams vooral in de heenduels niet meer durven aan te vallen, uit angst dat een tegentreffer van de opponent een cruciaal voordeel zou verschaffen. Ook klonk kritiek dat, vooral in de verlenging, het oneerlijk was dat de thuisploeg twee keer moest scoren, als de uitploeg had gescoord.

Aanbevolen
Besluit Uefa: uitdoelpunten in knock-outfases tellen niet meer dubbel

Erik ten Hag gaf tegenover Ajax Life in februari 2019 al aan dat hij dubbeltellende uitgoals juist wel aardig vindt. “Ik vind het wel zijn charme hebben dat een uitgoal dubbel kan tellen. Die regel is er altijd geweest om positief voetbal te stimuleren. Ploegen die tijdens een uitduel willen scoren, moeten aanvallend iets ondernemen.”

We gaan het allemaal meemaken in de achtste finales. Nu is vooral de vraag wie Ajax gaat loten en welke clubs er na de woensdagduels als optie overblijven. Ten Hag slaat de loting in elk geval over, zo liet hij weten in antwoord op onze vragen.

“Ik kijk sowieso naar de wedstrijden op woensdag. Wat daaruit komt, boeit me niet zo. Ik kijk nooit naar lotingen. Ik zie wel wat er op ons afkomt, want ik heb er toch geen invloed op.”

Aanbevolen
Perfecte groepsfase voor Ajax na nieuwe zege op Sporting en dit viel op!

 

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >