Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag: ‘Wanneer wij de bal hebben, kan de tegenstander niet scoren’

Dat Ajax dit seizoen al 48 keer de trekker overhaalde, is bijzonder knap, maar een blik op de verdedigende cijfers stemt misschien nog wel meer tevreden. Na vijftien speelronden staat de teller nog altijd pas op twee tegentreffers. Een indrukwekkend laagterecord, weet ook trainer Erik ten Hag.

Door Jordy Haak
03 december 2021 - 09:31
TH Ajax Wil 1200
Ten Hag roemt zijn spelers om hun verdedigende taken. © Pro Shots

“Dat geeft aan dat wij zeer gedisciplineerd zijn in onze verdedigende taken,” antwoordt de oefenmeester op een vraag van Ajax Life. “Dat begint in balbezit met de restverdediging, maar heeft ook te maken met wat daarna gebeurt. Iedereen voert zijn taken nauwkeurig uit en de samenwerking is goed. Daardoor is het voor een tegenstander lastig om kansen te creëren.”

Ten Hag zag dat Willem II geen enkele doelpoging kon noteren. Dat kan voor de buitenwacht wellicht saai overkomen, maar is toch vooral een verdienste van Ajax. “Het is lastig om tegen ons te scoren. Komt de tegenstander namelijk wel een keer in de buurt van de goal, dan hebben we nog bewakers van het fort. Die doen dat op een uitstekende manier.”

Aanbevolen
Klaassen schrok tijdens warming-up toch opnieuw van lege JC Arena

Met de week worden de defensieve prestaties van Ajax indrukwekkender. De Amsterdammers kregen dit seizoen nog geen enkel tegendoelpunt in de eerste helft en hebben inmiddels al zeven competitiewedstrijden op rij de nul gehouden. Ten Hag geeft de credits daarvoor aan het hele team.

“Deze ploeg valt met z’n elven aan en verdedigt met z’n elven. Wij zijn goed aan de bal en wanneer wij de bal hebben, kan de tegenstander niet scoren,” haalde de oefenmeester een Cruijffiaanse wijsheid van stal. Hij is van mening dat Ajax de wedstrijd tegen Willem II bijzonder goed heeft aangenomen.

“We kwamen al vroeg op voorsprong en hebben uiteindelijk een ruime score neer kunnen zetten. In de tweede helft bouwde Willem II het helemaal dicht. Dan moet je in de uitvoering laten zien dat je tegen zo’n verdediging toch de ruimtes weet te vinden. Dat hebben we goed gedaan. We hebben de tegenstander overklast en geen schijn van kans gegeven. Daarmee zijn we goed begonnen aan de decembermaand,” besloot Ten Hag.

Aanbevolen
Ajax imponeert zowel aanvallend als defensief tegen Willem II en dit viel op!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >