Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Klaassen schrok tijdens warming-up toch opnieuw van lege JC Arena

Ajax won in een desolate Johan Cruijff Arena met liefst 5-0 van Willem II. Het was een duel waar na elke treffer applaus en gejoel had moeten klinken. Niks van dat alles. Stilte, steeds weer. Davy Klaassen moest er ook opnieuw aan wennen.

03 december 2021 - 08:32
Klaassen 1200
Hier gaat de 4-0 via Klaassen alsnog tegen de touwen. © Pro Shots

Zeker de openingstreffer van de dartelende Antony was er eentje waarbij publiek aanwezig hoorde te zijn. Een doelpunt dat supporters op de tribunes verdiende. Een pegel van buiten de zestien, zo in het net. Nu hoorden we de bal letterlijk binnenslaan. Wat vreugdekreten op het veld, maar verder niks. Meh.

“We waren vorig jaar een soort van gewend aan het spelen in een lege Arena, maar het was nu toch wel schrikken tijdens de warming-up,” stelde Klaassen dan ook na afloop. De man van de 4-0 hoorde ook na zijn rake kopbal niemand juichen, behalve zijn ploeggenoten.

“De stadionspeaker probeerde er nog wat van te maken. Hij deed zijn best, maar het is allemaal natuurlijk niet hetzelfde,” aldus de middenvelder, die daarmee nog eens benadrukte waarom het ‘normale stadionprogramma’ wel gewoon wordt afgewerkt, ook al zitten er geen supporters op de tribune. Spelers houden het liefste zo veel mogelijk bij het oude, hoe lastig dat ook is als de stadionpoorten gesloten blijven.

Aanbevolen
Ajax imponeert zowel aanvallend als defensief tegen Willem II en dit viel op!

Klaassen: “We hebben laten zien dat we dit ook zonder supporters kunnen. Dat is belangrijk, want je mist wel die ‘push’ vanuit het publiek. Die is er niet. Het moet nu echt uit jezelf komen en gelukkig kunnen we onszelf dat opleggen.”

De Ajacieden schoten met vijf treffers (en eigenlijk zelfs zes) flink uit hun slof. Hadden de spelers er eindelijk weer echt zin in, zo kreeg Klaassen een vraag op zich afgevuurd. “Dit duel is lastig te vergelijken met andere wedstrijden waarin het moeilijker ging. Willem II speelt een totaal ander systeem. We speelden nu niet tegen een muur. Als je dan zo snel scoort en vlug uitloopt naar 3-0, dan is het lekker spelen.”

De Ajacied was tevreden over zijn eigen spel, maar garantie op een basisplek tegen Sporting CP zegt hij niet te hebben. “Garantie heb je nooit. Steven Berghuis was woensdag niet op de training wegens de bevalling van zijn partner. Toen wist ik dat ik zou spelen. Negentig minuten is altijd lekker. Ik denk dat ik het prima heb gedaan. Of ik dichter bij een basisplek ben gekomen? Dat had je net aan de trainer moeten vragen.”

Klaassen spreekt die laatste zin met een glimlach op zijn gezicht uit. De Ajacieden zijn komend weekeinde vrij en kunnen rustig onderuitgezakt bekijken hoe de concurrenten het doen.

Aanbevolen
Nieuwe Ajax Teamgeist-collectie nu online beschikbaar

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >