Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag mild over vorm Neres: ‘Hij creëert de kansen wel’

KNVB-bekerpotjes bieden vaak de ideale gelegenheid om talentvolle spelers aan het werk te zien. Dat is ook precies waar Erik ten Hag van genoot, ondanks dat het spel tegen BVV Barendrecht (4-0) zeker niet groots was.

16 december 2021 - 11:04
Ten Hag Barendrecht 1200
Ten Hag zag de Ajaxtalenten met bravoure spelen. © Pro Shots

Kenneth Taylor startte voor het eerst in de basiself, terwijl Youri Regeer, Amourricho van Axel Dongen en Kristian Hlynsson in de tweede helft hun debuut maakten in de hoofdmacht. “Deze wedstrijd heeft mij inzichten opgeleverd,” stelde Ten Hag voor de camera van ESPN. “Bijvoorbeeld hoe jonge jongens het doen in een wedstrijd in de Johan Cruijff Arena. Dat is toch altijd een spannend moment. Ik denk dat ze het met bravoure hebben ingevuld.”

Na afloop van de 1-2-nederlaag tegen AZ reageerde Ten Hag fel op het optreden van zijn spelers. Zijn ploeg was te gemakzuchtig en hardleers. Hoewel de op negen plekken gewijzigde basiself tegen de amateurs van Barendrecht ook niet imponeerde, was de trainer nu een stuk milder. “Ik denk dat het elftal het naar behoren heeft gedaan, behalve één ding: het benutten van kansen.”

Aanbevolen
Taylor gaat concurrentiestrijd graag aan: ‘Daar word ik beter van’

Die kansen waren woensdagavond ook niet besteed aan David Neres. De Braziliaanse buitenspeler beleefde een moeizame avond en we snakken allemaal naar de sprankelende vleugelflitser, die in seizoen 2018/2019 nog zoveel indruk maakte in Europa. De vraag van Ajax Life wat Neres nodig heeft om die topvorm weer te kunnen benaderen, werd door Ten Hag ontweken.

“Wat versta je onder zijn oude vorm?” kaatste de trainer de vraag terug. “Wat verwacht je van hem?” Dat hij destijds met meer zelfvertrouwen voetbalde en zijn kansen waarschijnlijk bijna allemaal had afgemaakt, werd door Ten Hag weerlegt. “Dat geloof ik niet. Neres maakte ook dat jaar geen twintig goals. Hij creëert kansen, vandaag zelfs heel veel. Alleen gingen ze er niet in, maar hij creëert ze wel.”

Met de volgende bekerronde in de tas, kan Ajax nu toewerken naar de klassieker. Tegen een opponent die flink aan de bak moest tegen FC Twente (2-1). Feyenoord kreeg zelfs een verlenging voor de kiezen, waarin de Rotterdammers uiteindelijk werden uitgeschakeld. “Dat is een feit. Het doet altijd pijn, maar ze hebben ook met wat andere spelers gespeeld, dus daar zullen ze wel rekening mee hebben gehouden,” besloot Ten Hag.

Aanbevolen
Barendrecht-doelman Verkerk genoot in Arena: ‘Wow, heb ik die gepakt?’

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >