Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Barendrecht-doelman Verkerk genoot in Arena: ‘Wow, heb ik die gepakt?’

De ene week sta je op een amateurveld te keepen en de andere week sta je onder de lat in de Johan Cruijff Arena. Het kan verkeren in het leven van een doelman. BVV Barendrecht-goalie én Feyenoordsupporter Jeffrey Verkerk beleefde ondanks de 4-0-nederlaag een mooie avond in Amsterdam.

16 december 2021 - 09:34
Verkerk800
Verkerk zat er een paar keer serieus goed bij. © De Brouwer

Telraam, kanonnenvoer, monsterscore. Zomaar wat begrippen die al snel in verband worden gebracht met een KNVB-bekerpotje tussen Ajax en amateurs. Het viel uiteindelijk reuze mee. Ajax scoorde ‘slechts’ vier keer, dankzij het missen van grote kansen, maar ook zeker dankzij de reddingen van Verkerk.

Wij van Ajax Life spraken de doelman na afloop. Of we hem mochten feliciteren? Dat is wat overdreven, maar Verkerk heeft hoe dan ook een mooie avond gehad. “We hebben allemaal gewonnen,” zo stelt de goalie glimlachend. “We zijn weer een ervaring rijker met elkaar en zijn met z’n allen alleen maar aan het genieten.”

Bij Barendrecht stelden ze vooraf tevreden te zijn met een 6-0-nederlaag. Dat doel is in ieder geval bereikt. Of had Verkerk heel stiekem toch gehoopt op een stunt? “Ik ben een realistische voetbalkijker. Ajax is honderd keer beter dan wij. 6-0 of 4-0, het had mij allemaal niet uitgemaakt. We wilden gewoon zo veel mogelijk de schade beperken.”

Dat laatste is zeker gelukt. We moeten de amateurs dan ook een serieus compliment geven. Barendrecht speelde met de borst vooruit. Het had immers niks te verliezen. “We kregen in de eerste helft nog een kans op de 0-1. Heel misschien hadden we daar iets uit kunnen trekken, maar het is goed zo. We kunnen tevreden zijn met z’n allen.”

Aanbevolen
Matig Ajax doet Barendrecht amper pijn en dit valt op

Dat Ajax niet uitliep naar een grotere zege, had het vooral aan zichzelf te danken. Toch mogen we de reddingen van Verkerk niet vergeten. Vooral de een-op-een-situatie met David Neres sprong in het oog. Hoe lekker is dat als amateurkeeper? “Ik ben zelf Feyenoorder. Als je Neres dan een-op-een pakt, is dat voor jezelf echt een pluspunt.”

“Net als die vrije trap van Danilo die ik uit de kruising haal,” vervolgt Verkerk. “Dat kan je later allemaal doorvertellen. Dat je bij jezelf denkt: wow, heb ik die gepakt? Op ons eigen sportpark is zoiets ook leuk, maar je staat in de Arena. Dat is schitterend. Als ik thuiskom, ga ik de wedstrijd nog een keertje rustig terugkijken en genieten van heel deze dag.” 

Verkerk gaat in ieder geval niet met lege handen naar huis. Integendeel! De doelman wist het shirtje van Andre Onana te scoren, al moest hij daar wel zijn best voor doen. “Onze reservekeeper was mij nét voor. Ik heb Andre gevraagd of hij nog een extra shirtje voor mij had. Hij was zo aardig om dat te regelen. Of het shirt een mooi plekje krijgt? Zelfs als Feyenoorder krijgt Onana een mooi plekje.”

Dan blijft er nog één vraag over: wat mogen we zondag van de klassieker in De Kuip verwachten? “Het wordt 2-0 of 3-0 voor Feyenoord natuurlijk. Ik blijf Feyenoorder, hè?”

Wij zeggen maar even niks.

Aanbevolen
Taylor gaat concurrentiestrijd graag aan: ‘Daar word ik beter van’

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >