Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Taylor gaat concurrentiestrijd graag aan: ‘Daar word ik beter van’

Bij je eerste basisplaats direct scoren, is fijn. Ook al is een amateurploeg de opponent. Kenneth Taylor zag dat Ajax een pover duel speelde tegen BVV Barendrecht (4-0), maar was wel blij dat hij de negentig minuten vol mocht maken.

Door Jordy Haak
16 december 2021 - 09:36
Taylor 2 1200
Taylor is blij dat hij de negentig minuten vol mocht maken. © Pro Shots

“Dit smaakt zeker naar meer,” stelt de middenvelder na afloop tijdens een groepsgesprek, waar Ajax Life onderdeel van was. “Op het spelen van een hele wedstrijd heb ik ongeveer een jaar moeten wachten. Gelukkig kreeg ik nu de kans. Ik heb mijn best gedaan, zodat de trainer ziet dat ik het kan. Dat hij weet dat hij mij kan gebruiken wanneer er iemand ontbreekt.”

Taylor zit al langere tijd dicht tegen het eerste elftal aan, maar de concurrentiestrijd op het middenveld is moordend. Zelfs iemand als Davy Klaassen, die vorig seizoen een onbetwiste basisspeler was, zit met grote regelmaat op de bank. “De concurrentie is inderdaad groot, maar uiteindelijk maakt dat je alleen maar beter. Dat merk ik zeker ook op de trainingen en vind ik alleen maar top,” vervolgt Taylor.

Aanbevolen
Matig Ajax doet Barendrecht amper pijn en dit valt op

Tot op heden moest hij het voornamelijk doen met invalbeurten. “Ik ben blij met de kansen die ik krijg. Voor het type speler dat ik ben, is het alleen best lastig om je in tien minuten te laten zien. Daarom was het fijn dat ik nu een volledige wedstrijd mocht blijven staan. Of ik het lange wachten lastig vind? Soms, want ik ben een ongeduldige jongen. Maar het belangrijkste is dat ik mezelf elke dag verbeter.”

Taylor heeft het geloof dat hij in 2022 basisspeler in het eerste elftal kan worden. “Ik weet dat ik het kan en hoop de kans ertoe te krijgen. Op de trainingen gaat het top en ook met mijn invalbeurten ben ik wel tevreden.”

Tegen Barendrecht nam de middenvelder het openingsdoelpunt voor zijn rekening. Taylor vormde het eindpunt van een vlot lopende aanval. Na de rappe tweede treffer van Danilo hield het spel van Ajax echter niet over. “Ik vond het al met al wel aardig gaan, maar er zijn ook voldoende mindere punten te benoemen. Eigenlijk wilden we graag de dubbele cijfers halen, maar we hebben best wat kansen gemist. Dan is 4-0 best mager.”

Aanbevolen
Barendrecht-doelman Verkerk genoot in Arena: ‘Wow, heb ik die gepakt?’

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >