Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tadic over tactisch sterke Ten Hag: ‘Door hem vooraf al op voorsprong’

Erik ten Hag is een tactisch meesterbrein. Dat stelt aanvoerder Dusan Tadic, die van mening is dat Ajax met de 51-jarige hoofdcoach een belangrijk wapen in huis heeft.

21 december 2021 - 12:42
Ten Hag Tadic 1200
Volgens Tadic valt het puntenverlies Ten Hag niet aan te rekenen. © Pro Shots

“Tactisch vind ik hem zo goed, dat we in feite vooraf al met 1-0 voorstaan, als we uitvoeren wat hij van ons verwacht,” vertelt Tadic in een uitgebreid interview met Voetbal International. De hoofdcoach bereidt zijn spelers tot in de puntjes voor op de duels. Dat in verschillende duels toch puntverlies werd geleden, valt Ten Hag volgens de Serviër niet aan te rekenen.

“We hebben voor AZ-thuis bijvoorbeeld drie besprekingen gehad van 45 minuten. Daarin is ons wel vijftig keer verteld wat de kracht is van AZ en wat wij ertegenover moeten zetten. Dus ook dat Owen Wijndal mee opkomt. Kun je dan de trainer de schuld geven als daar een tegendoelpunt uit voortkomt? Ik vind van niet,” is de aanvaller duidelijk.

Onder leiding van Ten Hag speelt Ajax al een paar jaar met grote regelmaat initiatiefrijk, aanvallend en attractief voetbal. Natuurlijk zit er wel eens een mindere wedstrijd tussen, maar de ploeg weet altijd wat het te doen staat om de tegenstander zo goed mogelijk te bestrijden.

“Deze trainer is een controlfreak en laat niets aan het toeval over. Het is toch mooi dat een trainer met kleine wijzigingen of tactische foefjes ons een voordeel geeft in wedstrijden.”

Wel baalt Tadic dat Ajax momenteel geen koploper is en moet jagen op PSV. Dat hebben de Amsterdammers volgens de aanvoerder volledig aan zichzelf te wijten. “Dat het zo spannend is, is gewoon onze eigen schuld. We hebben veel te veel punten verspeeld, terwijl we maar weinig goals tegen hebben gekregen. Eigenlijk is dat een wiskundig wonder. En ja, dat frustreert wel.”

Aanbevolen
Ten Hags elf: welke Ajacieden laat jij vlammen in laatste duel van 2021?

Tadic ergert zich aan het feit dat Ajax soms te gemakzuchtig is. Op halve kracht win je namelijk geen wedstrijden. Sterker nog, wanneer je een paar procent minder geeft, kan het al lastig worden.

“We laten het er soms zo uitzien dat mensen denken: makkie voor Ajax. Maar alleen de spelers en trainers weten hoeveel energie en meters we erin hebben gestoken. Nogmaals, als we dat nalaten, hebben we een probleem. Kampioen word je door élke wedstrijd scherp te zijn. Dat heb ik de spelersgroep ook verteld na de nederlaag tegen AZ.”

Iedere tegenstander is tegen Ajax extra gebrand om een resultaat neer te zetten, maar Tadic benadrukt dat dit geen excuus is. “Daarop moeten wij voorbereid zijn en ons beste spel spelen. Dan is er niks aan de hand, want dan geven onze kwaliteiten de doorslag.”

“Maar ik constateer dat we zeker na wedstrijden in de Champions League problemen hebben in de eredivisie,” vervolgt Tadic. “Simpel gesteld denken we er te makkelijk over. In Servië zeggen we: nothing falls from the tree. You have to take it,” besluit de aanvoerder.

Aanbevolen
Timber, Ten Hag en Ajax in prijzen tijdens Sportgala van Amsterdam

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >