Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Regeer aast met Jong Ajax op periodetitel na nipte zege op FC Emmen

Voor Jong Ajax was het maandag een uitstekende voetbalavond. De ploeg van John Heitinga versloeg FC Emmen met 1-0, klom daardoor naar plek drie op de ranglijst en ligt op pole position voor het winnen van de tweede periode in de Keuken Kampioen Divisie.

07 december 2021 - 09:48
Regeer 1200
Regeer is blij met zijn winnende doelpunt tegen Emmen. © Pro Shots

Blije gezichten dus na afloop bij de ploeg die nog moeizaam begon aan het seizoen. “Voor ons is vrijdag nu het belangrijkste. Als we dan van TOP Oss winnen, kunnen we de tweede periode op onze naam schrijven en dat leeft heel erg binnen deze groep,” stelde matchwinnaar Youri Regeer tegenover ESPN.

Jong Ajax kan weliswaar niet promoveren of aan de play-offs deelnemen, maar het veroveren van een periode is wel degelijk een doel dat de talenten voor zichzelf hebben gesteld. “Voetballend en qua karakter zit het goed. Daardoor doen we bovenin mee. We weten waar we vandaan komen en willen nu die tweede periode winnen en historie schrijven,” vervolgde Regeer.

Die laatste opmerking is lichtelijk overdreven, aangezien Jong Ajax in 2018 kampioen werd op het tweede niveau. Toch is zijn opmerking veelzeggend voor de mindset binnen de ploeg en werkt zijn enthousiasme aanstekelijk.

Aanbevolen
Ten Hag voelt zich op-en-top Ajacied en hoopt dat hij club trots maakt

De Amsterdamse talenten hebben inmiddels nog maar vier punten minder dan koploper FC Volendam. “Ook meestrijden om het kampioenschap is iets dat leeft binnen deze groep,” aldus Regeer, die tegen Emmen na een uur spelen de enige treffer van de wedstrijd voor zijn rekening nam.

Na een prima loopactie en dito assist van Naci Ünüvar schoot de middenvelder de bal kundig tegen de touwen. Het betekende het enige doelpunt, in een verder weinig hoogstaande wedstrijd. “We hadden moeite met het systeem van Emmen en hebben weinig gecreëerd, maar we maken hem wel,” glunderde Regeer.

Daardoor won ‘die club uit 020’, zoals burgemeester Eric van Oosterhout van Emmen het vooraf op Twitter verwoordde, met 1-0 van de Drentenaren. Alweer de elfde driepunter van het seizoen.

Viel er verder nog iets op? We zagen enkele kundige reddingen van Jay Gorter en met Devyne Rensch, Kenneth Taylor en Mohamed Daramy verschenen er enkele jongens binnen de lijnen die tot de selectie van Ajax 1 behoren.

Aanbevolen
Antony houdt van Ajax, is blij met Nous en praat veel met Neres

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >