Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Na Overmars verlengt ook Geelen zijn contract tot 2026

Het is deze dagen de grote goed nieuws show bij Ajax en het houdt niet op. Commercieel directeur Menno Geelen (39) verlengt, in navolging van Marc Overmars, zijn contract in Amsterdam tot de zomer van 2026 en zorgt daarmee voor extra continuïteit in de directie van Ajax.

09 december 2021 - 10:00
Geelen 1200
We zien hier #Geelen2026 en #Overmars2026. © AFC Ajax

Geelen kiest heel bewust voor een langer verblijf in de Johan Cruijff Arena. Die geluiden sijpelden al wel eerder door, maar het is altijd fijn als zulke zaken ook daadwerkelijk worden bekrachtigd met een handtekening. Als talentvol commercieel directeur en verbinder verscheen hij vooral in Engeland op de radar. Niet alleen aan spelers wordt getrokken, grote clubs zagen ook de verrichtingen van Geelen op commercieel vlak.

De directeur committeert zich echter aan Ajax. De reden is gewoonweg vrij simpel: hij heeft het ontzettend naar zijn zin, ziet vrachtladingen aan uitdagingen en heeft nog geen trek in een groot avontuur elders. Net als Overmars is hij van mening dat er bij Ajax unieke en mooie dingen gebeuren. Het geeft Geelen veel voldoening daar onderdeel van uit te maken en er medeverantwoordelijk voor te zijn.

Denk aan de vele commerciële inkomsten die Ajax de afgelopen jaren vergaarde. De club wilde na het toeslaan van corona spelers verkopen, maar mede door de vele commerciële inkomsten liep er geen bloed uit dat grote transfers uitbleven. Onder leiding van Geelen groeiden de sponsorinkomsten enorm en ook qua merchandise zit Ajax inmiddels in een serieus hoge boom, vooral bij kledingsponsor Adidas.

Aanbevolen
Shirts Ajax nu overal ter wereld te koop wegens ‘tier one-status’

En er kan veel bij Ajax. Dingen die het hart van een commerciële man sneller doen kloppen en onze club ook buiten Nederland stevig op de kaart zetten. Denk aan Marley-spelersbussen in Istanbul, het omsmelten van een kampioensschaal en grote portretten van Ajacieden op Times Square in New York. Op sociale media is Ajax eveneens groot en zeer nadrukkelijk aanwezig. Ajax is sexy. We zeggen het vaker.

Dat clubs in het buitenland zijn ontwaakt, is dus niet zo gek. Maar Geelen gaat voorlopig nergens heen. Gezien zijn jonge leeftijd, kan dat altijd nog. Hij studeerde Bedrijfskunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en is al sinds de zomer van 2010 in dienst bij Ajax. Daarvoor werkte hij voor Eyeworks Sport en Sportmarketingbureau Trefpunt.

Binnen Ajax was hij eerst twee jaar werkzaam als Hoofd Sponsoring en daarna eindverantwoordelijke voor de hele commerciële afdeling. Geelen trad op 1 november 2016 als commercieel directeur (titulair) toe tot de directie van Ajax. Sinds 16 november 2018 vervult hij deze functie als statutair bestuurder van Ajax.

De voltallige directie van Ajax bestaat uit algemeen directeur Edwin van der Sar, directeur spelerszaken Marc Overmars, financieel directeur Susan Lenderink en dus commercieel directeur Geelen. De samenwerking tussen dit viertal verloopt uitstekend en samen willen zij de club de komende jaren naar een nóg hoger niveau stuwen. 

Geelen heeft ook altijd het vizier gericht op de supporters en noemt de samenwerking met de Supportersvereniging Ajax uitstekend. Dat laatste kunnen wij beamen. 

Aanbevolen
Geelen: ‘Marley-spelersbus was géén middelvinger naar Uefa’

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >