Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Heitinga ziet bananenschil werkelijkheid worden na verspelen periodetitel

Wat een mooie avond voor Jong Ajax had moeten worden, draaide uit op een deceptie. Bij een overwinning op TOP Oss waren de talenten zeker geweest van de tweede periodetitel, maar vlak voor tijd kreeg de beloftenploeg de deksel keihard op de neus (1-1). Trainer John Heitinga zag het allemaal vanaf de kant gebeuren.

11 december 2021 - 09:39
Topjaj800
Een pijnlijk leermoment voor de Jong Ajacieden... © Pro Shots

Je hebt er als talententeam helemaal niks aan, maar een periodetitel is een prijs. En een prijs wil je winnen, ook als het je geen play-offticket oplevert. De mogelijkheid om periodekampioen te worden, leefde behoorlijk bij Jong Ajax. Al de hele week werd er naar het uitduel met TOP Oss geleefd, waar het allemaal moest gebeuren.

Heitinga stelde dan ook een ervaren elftal op, met Danilo en Mohamed Daramy in de aanval. Desondanks was de spanning vooraf voelbaar. “Als je alleen al naar de warming-up kijkt. Dat was de slechtste warming-up die ik dit seizoen heb gezien,” stelde Heitinga na afloop tegenover het eigen clubkanaal

Toch begon Jong Ajax helemaal niet slecht aan de wedstrijd. De talenten zetten fel druk, domineerden aan de bal en kwamen via Sontje Hansen en Naci Ünüvar dicht bij de openingstreffer. Nadat het spel kort werd onderbroken vanwege het afsteken van vuurwerk, leek het ritme echter uit de ploeg.   

Aanbevolen
Don’t worry en win een Marley-sleutel van Bonebakker!

Jong Ajax had iets extra’s nodig. Een beetje geluk. Precies dat kreeg het bij de 0-1. Uit een corner viel de bal plots voor de voeten van Nordin Musampa, die van dichtbij binnentikte. Daarmee was het geluk ook gelijk op. Het leek lang op een nipte zege uit te draaien, totdat TOP Oss vlak voor tijd opeens op gelijke hoogte kwam.

Een keiharde tik. Boem, vol op de neus. De teleurstelling droop na afloop van de koppies af, in de wetenschap dat concurrent Excelsior zijn wedstrijd wél had gewonnen. Zo werd de periodetitel voor de neus van Jong Ajax weggekaapt. Het bronzen kampioensschild en de bloemen stonden al klaar, maar niks van dat alles.

“De bananenschil is werkelijkheid geworden,” aldus Heitinga na afloop. “Dit is heel erg vervelend, met name omdat je hem op deze manier incasseert. Dat roep je over jezelf af. Je ziet in de eindfase hoe belangrijk het is om goed te verdedigen. We lopen achteruit en er komt angst in de ploeg. Wanneer het moet, moet je er staan.”

De teleurstelling is groot bij Jong Ajax, maar Heitinga weet ook dat het seizoen nog niet voorbij is. “Het is leren of winnen. Het is lang winnen geweest en nu is het leren. De tweede helft van het seizoen start al snel. Het is belangrijk dat we deze momenten meenemen. We zijn nog niet klaar in deze competitie.”

Aanbevolen
Unieke beelden: Haarms neemt ons mee naar verborgen plekjes van De Meer

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >