Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Feyenoord-trainer Slot: ‘Klassieker moet op het veld worden beslist’

Feyenoord-trainer Arne Slot verwacht een intense klassieker. De oefenmeester weigert zijn ploeg in de underdog-rol te manoeuvreren, maar weet wel dat het een uiterst lastige middag in De Kuip gaat worden. ‘Dit is het beste Ajax waar ik in de afgelopen jaren tegen heb gespeeld.’

17 december 2021 - 16:11
Feyaja 1200
Slot ziet zijn ploeg niet als underdog tegen Ajax. © Pro Shots

Mooie woorden, maar Slot kan ook heel goed uitleggen waarom hij onder de indruk is van het spel van de rivaal. “Als je Ajax dit seizoen een beetje hebt gevolgd, heb je gezien dat het nog geen enkel team is gelukt om er een gelijkwaardige wedstrijd van te maken.”

“Ajax is altijd de dominante ploeg,” vervolgt Slot. “Het is wél een aantal clubs gelukt om punten tegen ze te halen. Maar als je heel eerlijk bent, is dat telkens op een manier gegaan zoals wij afgelopen woensdag in de KNVB-beker van FC Twente verloren.”

Daarmee doelt Slot op het feit dat Ajax in de wedstrijden waar puntenverlies werd geleden, niet altijd de mindere partij was. “Sterker nog, als je de kansen naast elkaar legt, was er maar één wedstrijd waarin de tegenstander meer expected goals had dan Ajax. Dat was hun uitwedstrijd bij Twente. Waar ik vooral nieuwsgierig naar ben, is of wij er een gelijkwaardig duel van kunnen maken.”

De klassieker is sowieso een wedstrijd op zich. Dan hoeft er geen peper meer in de thee. Die wedstrijd wil je gewoon winnen. Slot verwacht daarom een intense strijd. “Ik denk dat als Ajax naar Rotterdam moet, ze tot op het bot zijn gemotiveerd,” zo schetst Slot.

“En als hele goede spelers – en die hebben ze in Amsterdam – tot op het bot zijn gemotiveerd, is het een uitdaging om daarvan te winnen. Het grote voordeel is dat wij ook hele goede spelers hebben en die zullen ook heel gemotiveerd zijn,” stelt Slot met glimlach.

Aanbevolen
Honderd jaar klassieker: de eeuwige rivaliteit tussen Ajax en Feyenoord

De trainer van Feyenoord wil de dingen ook niet groter of zwaarder maken dan ze zijn. Als hem wordt gevraagd naar de afkeer van sommige Rotterdamse supporters richting Steven Berghuis, reageert hij dan ook nuchter. “Ik hoop dat er niks gaande is. Dat we er allemaal verstandig mee omgaan.”

“De klassieker is een wedstrijd die op het veld moet worden beslist en ik hoop dat Steven speelt,” vervolgt Slot. “Hij doet het hartstikke goed bij Ajax. Dat vind ik geen verrassing, want elke Feyenoorder heeft kunnen zien dat hij in zijn tijd hier ook al een goede voetballer was. Het is leuk om tegen hem en Ajax te spelen. Zo moeten wij het benaderen en zo moeten óók onze supporters het benaderen. Ik wil ze vragen ons te steunen en niet bezig te zijn met wie er bij de tegenstander op het veld staat.”

Goed, terug naar die strijd op het veld dus. Wij hebben er ontiegelijk veel zin en als we de woorden van Slot zo horen, geldt dat ook voor de Rotterdamse kant. Zeker nu de druk er vol op staat. “We hebben nog niet gespeeld tegen een ploeg die aanvallend zo goed is als Ajax. Het gaat die ploeg allemaal net wat makkelijker af, maar qua puntenaantal staan we na zestien speelronden gelijk. Ik denk daarom dat we onszelf tekort doen, wanneer we ons in de underdog-rol stoppen.”

In de afgelopen weken werd Slot meermaals aan Ajax gelinkt als mogelijk toekomstig trainer, wanneer Erik ten Hag zou vertrekken. Zelfs op die geruchten wilde de oefenmeester gerust antwoord geven. “Ik kan mij daar op dit moment absoluut geen voorstelling van maken. Al helemaal niet twee dagen voor de klassieker,” besluit hij lachend.

Aanbevolen
Ten Hags elf: Rensch, Regeer of schuiven met Timber in klassieker?

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >