Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Broertjes Klaassen dagen elkaar altijd uit richting klassieker

Davy Klaassen is even geen ‘Mister 1-0’. De 28-jarige middenvelder moet het momenteel veelal doen met invalbeurten. Voor de supporters maakt hij echter altijd graag tijd. Een Vragenvuur in ons nieuwe magazine Ajax Life? Geen probleem!

17 december 2021 - 10:51
Klaasen Kuip 1200
Juichen in De Kuip, daar hopen we ook zondag op! © Pro Shots

Natuurlijk komt de klassieker daarbij aan bod. De hele familie van Klaassen is Ajaxfan, op één iemand na: zijn broertje Aron. En dus wil SV Ajax-lid Thijmen de Vries weten hoe vaak ze elkaar vroeger de tent uitvochten. “Vaak! Hoe? Elkaar overdreven uitdagen, zoals iedereen dat doet die voor een andere clubs is,” vertelt Klaassen.

“Aron was een keer in De Kuip toen ik scoorde. Hij wist niet goed welke houding hij moest aannemen, haha. Nu zegt hij als ik tegen Feyenoord speel: scoor dan ook maar, dan hebben we tenminste nog wat te lachen.”

Klaassen kwam veelvuldig in actie tegen Feyenoord. Toch is de klassieker niet de wedstrijd die hij noemt wanneer hem wordt gevraagd naar zijn meest memorabele duel in het Ajaxshirt. “Schalke-uit was gek. Een achtbaan aan emoties,” antwoordt de middenvelder op de vraag van Koen van Beek.

Aanbevolen
Honderd jaar klassieker: de eeuwige rivaliteit tussen Ajax en Feyenoord

“Thuis 2-0 winnen, uit 2-0 achter, rode kaart, 3-0 achter en het dan toch nog omdraaien. Op zulke avonden gaat er zoveel door je heen. Van dat duel is meer blijven hangen dan van de latere Europa League-finale. Dat was een kutwedstrijd.”

Spijt van zijn terugkeer naar Amsterdam heeft Klaassen geen moment. De reden waarom hij vorig jaar de Johan Cruijff Arena weer binnenwandelde, is alom bekend, al heeft de middenvelder nog wel een interessante toevoeging. “Ajax blijft voor mij altijd speciaal en ik wilde spelen op een hoger niveau. De eredivisie is dat misschien niet, maar de trainingen bij Ajax zijn van een hoger niveau dan bij Everton of Werder Bremen.”

Hoewel hij momenteel niet de glansrol vervult zoals hij dat het liefst zou willen, kan Klaassen moed putten uit de ervaringen die hij al heeft opgedaan in zijn carrière. Althans, dat maken we op uit het antwoord van Klaassen op de vraag welke les hij heeft geleerd tijdens zijn buitenlands avontuur. “Blijf rustig als het even niet gaat zoals je gehoopt of verwacht had. Een carrière kent soms dieptepunten. Daar moet je mee kunnen omgaan. Rustig blijven is het enige juiste.”

Aanbevolen
Ten Hags elf: Rensch, Regeer of schuiven met Timber in klassieker?

SV Ajax-lid Arent Piek is daarnaast benieuwd welke speler bij Klaassen op juichcursus moet. Juichen kan de middenvelder immers als geen ander! “Sébastien Haller is wat juichen betreft het tegenovergestelde van mij. Al gaat het steeds beter. Je kunt zien dat hij al een paar lesjes bij me gevolgd heeft,” vertelt een lachende Klaassen.

Dat juichen hopen we ook in De Kuip weer te zien! Tot die tijd kun je alvast in ons magazine Ajax Life duiken. Daarin vertelt Klaassen verder onder meer wat de gaafste wedstrijd was die hij als supporter heeft meegemaakt, welke drie duels hij in zijn leven het liefst nog zou willen spelen en legt hij uit waarom pianospelen zijn favoriete hobby is.

Wil jij ons magazine ook ontvangen? Sluit je dan aan bij Supportersvereniging Ajax!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >