Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Life 5: ‘Mister 1-0’ is even geen ‘Mister 1-0’

Ajax laat de laatste weken twee gezichten zien, maar zondag wacht de klassieker. Tijd om alvast op te warmen met ons laatste magazine van 2021. Ajax Life 5 ploft vanaf vrijdag 17 december exclusief op de deurmat bij leden van SV Ajax. Een voorproefje!

16 december 2021 - 09:31
Al5800
De laatste van dit kalenderjaar alweer! © Ajax Life

Davy Klaassen kijkt ons indringend aan vanaf de cover. ‘Mister 1-0’ is even geen ‘Mister 1-0’. De middenvelder nam alle tijd voor een Vragenvuur en beloonde één vragensteller met zijn kicksen. “Een carriere kent soms dieptepunten. Daar moet je mee kunnen omgaan,” zo vertelt Klaassen in ons magazine.

Het omsmelten van de schaal was misschien wel het tofste moment van 2021. Succes delen met bijna 43.000 Ajacieden. Létterlijk. Eén Ajacied tipte onze redactie-inbox: wat zou er met al die kampioenssterren van die omgesmolten schaal zijn gebeurd? Prima idee! Na onze oproep stroomden de antwoorden binnen en daar maakten wij een mooi overzicht van.

Aanbevolen
Puzzel jezelf naar dikke prijzen met onze kerstpuzzel!

Dat Antony een internationale topper kan worden, laat hij steeds vaker zien. De Braziliaan moet alleen stabieler worden in zijn prestaties. Gelukkig ligt hij tot 2025 aan de ketting om het nodige te leren bij Ajax. We schoven aan voor een interview. Hoe ziet de dribbelaar zijn toekomst met het WK in het achterhoofd? “Alleen door bij Ajax te presteren, kan ik mijn plek in de seleçao veroveren,” aldus Antony. 

Verder blikken we in een persoonlijk interview met SV Ajax-directeur Fabian Nagtzaam terug op ‘een dramatisch supportersjaar’. Ondanks alle beperkingen tikt SV Ajax aan het eind van dit jaar de 130.000 leden aan. Nagtzaam: “Bob Haarms sprak altijd over onvoorwaardelijke liefde voor Ajax. Zo probeer ik deze supportersvereniging ook te leiden.” 

Natuurlijk hopen we dat de stadions in 2022 vol zijn. Niets mooiers dan een uitzinnig hossende Johan Cruijff Arena. Neem de pogo, steeds massaler en intenser uitgevoerd. Rijst óók de veiligheidsvraag: Hoe pogo-proof is ons Ajaxhuis? We komen tot de conclusie dat het goed is om die trillingen te meten. 

Aanbevolen
Ajax Life 5: win boek Cupfighter Ajax of biografie Van Loen!

Op De Toekomst interviewden we spits Max de Waal (Jong Ajax), rechtsbuiten Chasity Grant (Ajax Vrouwen) en portretteerde David Endt middenvelder Silvano Vos (Ajax onder 18). We blikken we met de spelers van Ajax E1 uit 1990 terug op een bizar goed jaar, waarin de talenten records vestigden die nu nog steeds overeind staan in de kweekvijver. 

In de rubriek Arena-pionier vertelt de inmiddels 48-jarige Tijjani Babangida 25 jaar na dato hoe hij zijn debuut in de Arena ervaarde en hoe het voelde om in de voetsporen van Finidi George te treden. “Drie goals in de Champions League. Dat maakt me nog steeds trots,” zegt Babangida.

Wil jij ons magazine ook ontvangen en profiteren van andere voordelen? Sluit je dan aan bij de Supportersvereniging Ajax! Het magazine Ajax Life is niet los te koop in de winkel en wordt alleen verstuurd naar leden van Ajax Life en Ajax Jonge Schare.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >