Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hags elf: welke Ajacieden laat jij met scherp schieten tegen RKC?

Nu de interlandperiode erop zit, gaan we in sneltreinvaart door met de eredivisie. Helaas niet in het stadion, maar thuis voor de televisie. Desondanks moet er wel gewoon gewonnen worden op bezoek bij RKC Waalwijk. Welke spelers laat jij de klus klaren in Brabant?

19 november 2021 - 14:44
Vreugde Latinos 1200
Na twee doelpuntloze duels heeft Ajax in Waalwijk goals nodig. © Pro Shots

Op papier lijkt RKC-uit misschien een makkelijk potje. De nummer veertien van de eredivisie mag voor Ajax toch geen probleem zijn? Maar ja, zo dachten we ook in aanloop naar de wedstrijden tegen Heracles Almelo en Go Ahead Eagles. Het resultaat is bekend. Tweemaal bleef de ploeg van Erik ten Hag steken op een doelpuntloos gelijkspel.

Kortom, in Wolluk heeft Ajax goals nodig. Het is tijd dat er weer met scherp wordt geschoten en de drie punten ‘gewoon’ mee gaan naar Amsterdam.

Met welke dappere strijders binnen de lijnen moet dat gebeuren? Antony, Lisandro Martínez en Nico Tagliafico keren ongetwijfeld met een lekker gevoel terug naar Nederland. Brazilië en Argentinië kwalificeerden zich deze week immers voor het WK in Qatar.

Aanbevolen
Warming-up Ajax Life Podcast #33: Ajax moet blok 4 goed aannemen!

In tegenstelling tot het treffen met sc Heerenveen, zijn de uitgevlogen latino’s ditmaal wel op tijd terug om weer in actie te komen voor Ajax. Tegelijkertijd hebben ze wel een lange reis achter de rug. Speelt dat mee in jouw keuze voor de basiself?

Andre Onana zorgde er met een katachtige reflex voor dat Sébastien Haller met Ivoorkust definitief naast een WK-ticket greep. Moet de doelman van Kameroen ook weer een kans krijgen onder de Ajaxlat of heeft Remko Pasveer zich voldoende bewezen als stabiele keeper?

Het zijn vragen waar Ten Hag een ei over moet leggen, maar jij kunt hem natuurlijk wel een handje helpen. Jouw strijdplan heb je ongetwijfeld al in je hoofd? Mooi, want jij bent aan zet in onze app. Open deze dus snel, of zet ‘m op je telefoon als je dat nog niet hebt gedaan.

Ga vervolgens naar het tabblad ‘de tribune’ en selecteer het uitduel met RKC. Daarna is het een kwestie van de elf Ajacieden naar hun gewenste positie slepen en jouw opstelling delen op socials, voorzien van #tenhagself. Hebben wij weer wat om over te discussiëren. Succes!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >