Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Salah-Eddine zoekt naar de ‘grinta’ van Tagliafico en Martínez

Jong Ajax speelde maandagavond thuis tegen Roda JC en wist de drie punten in Amsterdam te houden. Het werd 2-1 op sportpark De Toekomst door goals van Anass Salah-Eddine en Amourricho van Axel Dongen. Jay Gorter stopte een penalty op een belangrijk moment.

23 november 2021 - 08:18
Jong Ajax 1200
Salah-Eddine verzorgt de openingstreffer tegen Roda JC. © Pro Shots

De ploeg van John Heitinga kwam tegen de verhouding in op voorsprong via de negentienjarige Salah-Eddine, die tegen FC Volendam (4-4) ook al belangrijk was met een assist. De linksback was er vanzelfsprekend ontzettend blij mee en beschreef bij ESPN hoe de treffer tot stand kwam.

“We trainen hier veel op. De bal komt vanaf de rechterkant en gaat naar een middenvelder. Dat is voor mij dé kans om diep te gaan. Ik ga dus diep en zie dat een speler van Roda op volle snelheid op mij komt aflopen. Ik kap ‘m uit en schiet de bal binnen.”

De wijze waarop de jonge Ajacied het uitlegt, doet geloven dat het allemaal heel makkelijk ging, maar dat was zeker niet zo. Salah-Eddine beaamt dat ook. “In de eerste helft had ik het moeilijk met positie kiezen. Ik kreeg ook niet veel de bal. Hun buitenspeler liep het ook steeds goed dicht, maar na rust werden de ruimtes groter.”

Aanbevolen
Ajacied Marcel: ‘Wij vlogen na Besiktas-uit met de spelers terug naar Amsterdam’

Diepgaan hoort erbij voor de opkomende back, maar het is wel de vraag wanneer je dat doet. “Je moet niet telkens gaan, want anders ga je kapot,” legt Salah-Eddine uit. “Het is een gevoel, wanneer ga je wel of niet…? Bij balverlies kunnen zij ook omschakelen.”

Salah-Eddine heeft een doel en dat is doorbreken bij Ajax als linksback. “Ik kijk veel naar Nico Tagliafico en nu ook Daley Blind. Die jaren waarin Nico wekelijks speelde, waren fantastisch. Die Argentijnse grinta, die Lisandro Martínez ook heeft. Dat vind ik mooi.”

Rechtsbacks rollen bij Ajax doorgaans van de lopende band: Gregory van der Wiel, Ricardo van Rhijn, Sergiño Dest, Joël Veltman, Noussair Mazraoui, Devyne Rensch… Afijn, ga zo maar door. Aan de linkerkant stokt het op dat gebied nogal en Salah-Eddine zou die droogte graag doorbreken.

Aanbevolen
Zet het affiche van Circus Antony op jouw mobiel!

“Hoe het komt dat er weinig linksbacks doorkomen? Dat durf ik je echt niet te zeggen. Ik hoop dat ze wel gaan komen. In mijn persoon, haha! Ik focus me erop het bij Jong Ajax goed te blijven doen, dat komt die kans een keer. Het enige wat ik kan doen is mijn best en deze lijn voortzetten.”

Thuis tegen Roda leverde dat een treffer op. Even leek de winst uit handen te glippen, want de ploeg uit Kerkrade kwam twintig minuten voor tijd op gelijke hoogte en kreeg zeven minuten later een penalty. Doelman Gorter maakte de inzet van Dylan Vente echter knap onschadelijk, waarna Van Axel Dongen op aangeven van Naci Ünüvar zorgde voor de 2-1-zege.

Met die overwinning bezet Jong Ajax zomaar de vijfde plek in de Keuken Kampioen Divisie. Na de moeizame seizoenstart hadden we die niet meteen zien aankomen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >