Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax wint op troosteloos Kasteel nipt van Sparta en dit valt op

Ajax heeft op bezoek bij Sparta een nieuwe driepunter gescoord. Op een desolaat Kasteel wonnen de Ajacieden met 0-1 van de Rotterdammers. Het was niet groots, het was niet spannend en het was al helemaal niet sfeervol, maar de overwinning is wat telt. Dit viel ons zoal op.

28 november 2021 - 14:08
Spaajaverslag800
Tadic maakte de eerste en enige treffer in Rotterdam. © Pro Shots

Zenuwachtige Ajacieden
Ajax en arrogantie, het zijn twee begrippen die regelmatig aan elkaar worden gekoppeld. Soms terecht, maar vaak ook niet. Mensen die alles aan Ajax arrogant vinden, moeten eens vlak voor een wedstrijd praten met Ajaxsupporters. Met name als er rond het middaguur wordt afgetrapt op een plastic mat en onze club met Antony en Sébastien Haller twee van zijn sterkhouders mist.

Het zijn ingrediënten die vaak leiden tot puntverlies. Dat weten Ajacieden ook. De arrogantie was voorafgaand aan Sparta-uit dan ook ver te zoeken. We zagen juist supporters die zich nog voor de aftrap hadden neergelegd bij puntverlies. Niks van dat alles gelukkig, al kostte het een ploeterend Ajax wel moeite om drie punten bij te schrijven.

Troosteloos
Het was in de beginfase zoeken voor Ajax. Sparta deed precies wat het vooraf had aangekondigd: met de kont voor het eigen doel hangen. Het duel speelde zich sowieso in een troosteloze setting af. Koud, grijs, kunstgras, lege tribunes en tijdrekkende Spartanen… We hadden gehoopt dat het spel van Ajax ons warm zou houden, maar het tempo waarin de Ajacieden speelden, was niet bepaald hartverwarmend.

We schrokken opeens wakker toen een boze Dusan Tadic en Maduka Okoye tegenover elkaar stonden. De doelman was geblesseerd en kon niet verder, maar nam rustig zijn tijd voor de wissel. Daar was Tadic op zijn beurt niet van gediend. Uiteindelijk een hoop gedoe om niks. Het feit dat we hier een hele alinea aan wijden, zegt genoeg over de spanning.

Geen vuurwerk op, maar naast het veld
Ajax leek zich na een halfuur te beseffen dat het allemaal best een tandje harder, scherper en sneller mocht. Zodra het gaspedaal werd ingetrapt, was het meteen raak. De Amsterdammers hadden het strafschopgebied van Sparta omsingeld, waarna de bal via David Neres en Danilo bij Tadic terecht kwam. De captain tikte vervolgens van dichtbij binnen. En dat was fijn, want Ajax had echt even een oppepper nodig.

Toch bleef het behelpen met het spel van Ajax. Wie in pauze was ingedut, werd rond de zestigste minuut wakker geschud. Niet door vuurwerk op, maar naast het veld. Uit de hoek van Het Kasteel zagen we plots veel rook komen, in combinatie met harde knallen. Jochem Kamphuis legde het spel zelfs even stil. Na een korte onderbreking ging de focus gelukkig weer op belangrijkere dingen: voetbal.

Terwijl Sparta niet eens gevaarlijk werd, bekroop ons toch het gevoel dat het zomaar eens mis kon gaan. Met zo’n nipte voorsprong weet je het immers nooit. De thuisploeg stuurde als laatste redmiddel twee verdedigers mee naar voren, maar tot een doelpunt kwam het gelukkig niet.

Zo won een matig Ajax met 0-1 in Spangen en kan het zich opmaken voor het doordeweekse treffen met Willem II.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >