Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hags elf: wie stel jij op tegen FC Haaland… uhh, Dortmund!

Een heerlijke voetbalweek ligt voor Ajax in het verschiet. Zondag staat de topper tegen PSV op het programma, maar eerst wacht dinsdagavond nog een andere kraker. In de Champions League welteverstaan. Met FC Haaland, uhh Borussia Dortmund, als tegenstander. Wie zet jij in de basisopstelling?

18 oktober 2021 - 20:02
Berghuis Klaassen Duel 1200
Berghuis of Klaassen in de basis? Het blijft een interessant vraagstuk. © AFC Ajax

Zo’n spraakverwarring is snel gemaakt. Dat krijg je als het de hele week al over één en dezelfde persoon gaat: Erling Haaland. De superspits van Borussia Dortmund is op tijd fit om in de Johan Cruijff Arena aan de aftrap te verschijnen. Hoewel Erik ten Hag op de persconferentie benadrukte dat de Duitse opponent nog tien andere belangrijke spelers heeft, is de vraag natuurlijk wel wie de Noorse aanvaller gaat afstoppen.

Wij vermoeden dat jullie voor het vertrouwde verdedigingsblok Jurriën Timber / Lisandro Martínez kiezen, met Edson Álvarez een linie daarvoor als extra stofzuiger. Maar wellicht heb jij hele andere ideeën? Mohammed Kudus kan op het middenveld immers ook prima uit de voeten. Start Daley Blind ‘gewoon’ als linksback, of kies je daar toch liever voor een kuitenbijter als Nico Tagliafico?

Aanbevolen
Ten Hag: ‘Spelen niet tegen Haaland, maar tegen Dortmund’

Op het middenveld zijn natuurlijk ook weer interessante keuzes te maken. Deze wordt misschien een beetje vermoeiend omdat hij iedere keer terugkomt, maar hij blijft relevant: Steven Berghuis of Davy Klaassen op tien? Eerstgenoemde heeft zijn waarde in de afgelopen weken wel bewezen, maar Klaassen heeft in defensief opzicht wellicht net wat meer in de melk te brokkelen.

Sébastien Haller zette tegen sc Heerenveen voor de tiende keer zijn handtekening onder de openingstreffer. Het lijkt daardoor logisch om met hem in de punt van de aanval te beginnen, maar de variant met Dusan Tadic als spits heeft in het verleden ook zijn waarde bewezen. Afijn, ons punt is duidelijk. Er zijn weer keuzes te over.

Wij zijn natuurlijk heel benieuwd welke elf Ajacieden jij aan de aftrap laat verschijnen. Deel jouw strijdplan dan ook vooral op sociale media. Daar worden we blij van. Niets zo leuk als discussiëren over voetbal en Ajax in het bijzonder. Wij reposten sowieso de aardigste ideeën.

Hoe het werkt? Open snel onze app, ga naar tabblad 'de tribune', pik de wedstrijd tegen Borussia Dortmund eruit en ga aan de slag. Je bepaalt allereerst in welke formatie je de Ajacieden laat spelen en sleept vervolgens jouw #tenhagself naar de juiste plek binnen de lijnen. Succes!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >