Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag: ‘Spelen niet tegen Haaland, maar tegen Dortmund’

Is het in aanloop naar de Champions League-kraker met Borussia Dortmund ergens meer over gegaan dan Erling Haaland? Natuurlijk geldt de spits als het grootste wapen van de Duitsers, maar Erik ten Hag benadrukt dat de rest van Dortmund daarmee te kort wordt gedaan.

18 oktober 2021 - 16:10
Hagperscohaaland800 (1)
Ten Hag ziet Dortmund nog altijd als favoriet. © AFC Ajax

Is Haaland wel of niet fit? Dat was ongeveer de meest gestelde vraag in aanloop naar het thuisduel met Dortmund. Het antwoord gaf de Noor dit weekeinde zelf, toen hij tijdens zijn rentree tegen Mainz gelijk twee keer trefzeker was. Haaland lijkt dus helemaal klaar voor de kraker van dinsdagavond.

We kunnen niet ontkennen dat Haaland de blikvanger is van Dortmund, maar om het hele team aan hem op te hangen, is wat overdreven. Althans, zo vindt Ten Hag. “We spelen niet tegen Haaland, we spelen tegen Dortmund. Het is een belediging tegenover de andere spelers hoe er over Haaland wordt gesproken,” zo sprak de trainer klare taal.

Aanbevolen
Handige SV Ajax-bussen zetten koers naar… Dortmund-uit!

Ook Jurriën Timber schoof aan bij de persbabbel. Hij moet samen met Lisandro Martínez en Edson Álvarez – die allebei weer van de partij zijn – het Noorse fenomeen zien af te stoppen. “Ik hoef niet uit te leggen hoe goed Haaland is. Hij is gewoon een wereldspits. Ik denk dat dit de beste speler is tegen wie ik ooit heb gevoetbald. Maar ik ben ready.” 

Ten Hag stelde na de loting al dat de Duitsers favoriet zijn in poule C. Ook na twee gespeelde groepswedstrijden blijft de trainer daarbij, al weet hij wel dat er vanuit Europa met respect wordt gekeken naar Ajax. “We moeten onze positie als Nederland kennen, maar ik denk dat geen enkele ploeg in Europa graag tegen Ajax speelt.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >