Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag: ‘Dit is de Neres zoals we hem willen zien!’

David Neres zorgde zaterdagavond als invaller in Heerenveen voor dikke opluchting door de allesbeslissende 0-2 binnen te koppen. Erik ten Hag was blij dat juist de Braziliaan deze hoofdrol voor zich opeiste, want de oefenmeester had de aanvaller na de verliesbeurt tegen FC Utrecht streng toegesproken.

17 oktober 2021 - 04:04
Neres 1200
Neres verdubbelt de score met een kopbal en zorgt voor opluchting. © Pro Shots

Ten Hag pikt individuen er bij voorkeur liever niet uit, want voetbal is een teamprestatie. Toch gaf hij na afloop van Heerenveen-uit een inkijkje in zijn mening over Neres. De flankspeler had tegen FC Utrecht geen goede beurt gemaakt bij zijn trainer, die eerder al aangaf dat spelers een probleem met hem zouden hebben als zij zich niet schikken naar het teambelang.

Neres is een van de spelers die veel zitvlees kweekt op de reservebank en afgelopen transferzomer niet wegkwam bij Ajax. Hij zag de concurrentie al meerdere malen toenemen en voelde dat hij snel daalde in de pikorde. Tegen FC Utrecht stond hij echter zomaar in de basis.

Aanbevolen
Ajax start spannende reeks topduels met zege in Heerenveen

“Ik was na die wedstrijd wel kritisch op hem,” stelde Ten Hag ongevraagd. “Hij heeft heel veel goede invalbeurten gehad en op de training speelt hij fantastisch. Dan verwacht je ook dat hij dat laat zien in een wedstrijd als tegen FC Utrecht. Daar waren we niet tevreden over.”

Ten Hag vond dat Neres het tegen Utrecht niet liet zien. In dat duel dwong de aanvaller niks af en zijn trainer vertelde klip en klaar meer te verwachten van de speler, zowel in balbezit als in het pressen. Ten Hag erkende dan ook ruiterlijk erover te hebben gesproken met de Braziliaan.

Aanbevolen
Kudus moet van Ten Hag nu echt ‘die belangrijke stappen’ gaan zetten

Dat kwartje leek te zijn gevallen. “Ik ben blij dat uitgerekend hij de 0-2 maakte. Dit is de Neres zoals we hem willen zien: balvast, creatief en op het juiste moment voor de goal verschijnen. Ook was hij in zijn defensieve arbeid heel goed.”

Wellicht dat Ten Hag de situatie aangreep om tot zijn selectie door te dringen dat er geen ruimte mag zijn voor teleurstellingen, ook als je niet altijd speelt. Er telt maar één belang en dat is het belang van Ajax. Neres leek die boodschap na een stevig functioneringsgesprek te begrijpen, als we zijn coach zo hoorden.

Aanbevolen
Ten Hag omschrijft prachtig de voor- én nadelen van interlands voor Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >